Yeni proje fedakarlığa yardımcı olmalı

Beykozlu

New member
Katmanının sonundaki ağır metal kapıyı kapattıktan sonra bazı hikayeler de Nicole Buhler'e eşlik ediyor. Buhler, kalın bir kürk var, kendini iyi farklılaştırabiliyor. Aksi takdirde, federal polisin “kadınlara karşı şiddet” te işi yapmazdı. Düzinelerce kadın, pozisyonun açılmasından bu yana son sekiz ay içinde 45 yaşındaki çocuğa emanet etti.

Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık

Özellikle kafasında bir dava kaldı. Buhler, “50 ila 60 yaşları arasında yaşlı bir kadındı” diye hatırlıyor Buhler. “Seyahat çantasıyla ofise geldi.” Buhler onu bir kata, danışmanlık odasına götürdü. Düşük bir masa, bir kutu mendil, iki sarı kanat sandalye.

“Bu herkesin başına gelebilecek bir şey”

Orada kadın beş saat kaldı ve hikayesini anlattı: Başlangıçta bir anaokulu öğretmeniydi. Ancak o zamanki ortağı onu istismar etmiş ve tecavüz etmişti. Kafanın üzerinden kaçmıştı. Aniden evsiz ve zorlama altında, prostitasyona başladı. Bu trende yine şiddet kurbanıydı. Bu nedenle, eski anaokulu öğretmeni temas noktasına geldi. “Beni bu kadar şok eden şey: Tecrübeli bir kadındı,” diye devam ediyor Buhler. Bu kader dizisi, “bu herkesin başına gelebilecek bir şey” diyor.

Temas noktasının danışma odasında federal polis memurları Stephanie Husen (solda) ve Nicole Buhler Kadınlara karşı şiddet. Pilot projenin ilk sekiz ayında 102 kadın yardım buldu.

Federal polis memurları Stephanie Husen (solda) ve Nicole Buhler, “Kadınlara Karşı Şiddet” temas noktasının danışma odasında. Pilot projenin ilk sekiz ayında 102 kadın yardım buldu.

Kaynak: Nora Kneer

Ve Almanya'da bin kez gerçekleşiyor: Kızlara ve kadınlara karşı suçlar gittikçe daha fazla oluyor, bu da Federal Ceza Polis Ofisi ve Federal Aile Bakanlığı ile birlikte yayınlanan İçişleri Bakanlığı'nın (BMI) geçen yıl bir yönetim raporu gösteriyor. Örneğin, aile içi şiddet mağdurlarının sayısı 2018'den 2023'e kadar neredeyse yüzde yirmi arttı. Çoğu kadın. Faeser 2024, “Almanya'daki bir kadın veya Almanya'daki bir kız her üç dakikada bir aile içi şiddet yaşıyor” dedi. Neredeyse her gün, cinsiyeti nedeniyle Almanya'da bir kadın öldürüldü (“Femizid”). Yönetim raporuna göre, kadınlara karşı cinselleştirilmiş şiddet durumunda, şüpheliler neredeyse her zaman erkektir. “Tecavüz, cinsel baskı ve cinsel saldırıda payınız yüzde 98,9.”

Bu yüzden planlanan ikinci sırada henüz açılmadı

İçişleri Nancy Faeser (SPD) eski federal bakanı tarafından bir kalp projesiydi. “Faillere karşı daha fazla sertliğe ve kurbanlara daha fazla dikkat ve yardıma ihtiyacımız var.” Dedi. Nicole Buhler ve diğer beş polis memurunun çalıştığı Berlin'e 7/24 varış, geçen Ağustos ayında bir pilot projenin bir parçası olarak Faeser'i açtı. Orada, özel olarak eğitilmiş polis memurları mağdurlara şiddet konusunda tavsiyelerde bulunuyor, reklam yapmalarına ve daha fazla yardım sağlamalarına yardımcı oluyor.

Tesis federal polis tarafından finanse edilmektedir. Almanya'daki ilk ve tek türü. İçişleri Bakanlığı'na göre, Köln'deki tren istasyonunda ikinci bir yer çalışmalarda. Kasım 2024'ün başlarında polis memurlarının düşük eşik kurban koruması ödeyecekleri planlandı. “Ancak, Deutsche Bahn'ın inşaat önlemlerindeki gecikmeler nedeniyle, tesisin maalesef ertelenmesi gerekiyordu,” diyor bir bakanlık sözcüsü talep üzerine.

Pilot projesi Ağustos 2025'e kadar devam ediyor: Nasıl devam edebilir?

Şimdi Faeser artık ofiste değil. İletişim noktasının nasıl devam edeceği açıktır. İçişleri bakanlığı bu konuda yorum yapmak istemedi. Sözcü, BMI'nin “kadınlara ve aile içi şiddete yönelik şiddeti önlemek ve bunlarla mücadele etmek için Avrupa Konvansiyonunun önlemlerini ve hedeflerini uygulamaya ve hedefleri uygulamaya devam edeceğini” vurgulamaktadır.

Temas noktalarının geleceğinin hala belirsiz olması, hükümet değişikliği ile hiçbir ilgisi yoktur: birincisi, temas noktasının ilk yılı programa göre değerlendirilmelidir. Berlin Federal Polis Müdürlüğü Baş Komiseri Stephanie Husen, “O zaman projenin geleceği konusunda karar verilecek veya pilot statüsü genişletilecek” diyor. Federal polis, 102 kadının ilk sekiz ay içinde orada yardım bulduğunu açıkladı.

Böylece kurbanlar bir ses alıyor

Böylece Nicole Buhler'e yardım eden yaşlı kadın. “O kadar kötüydü ki intihar ettiğini belirtti.” Buhler karar veren resmi bir doktor aradı. “Kadın hastaneye kabul edildi ve psikolojik olarak oraya baktı.” Aşırı bir durum. Buhler, “Her kurban bireyseldir.” Farklı şiddet türlerine maruz kalmak zorunda olan kadınlar temas noktasına gelir. Örneğin, yılandaki partneri tarafından kötü muamele gören insanlar kulübe saldırdı veya önünde garip bir adam kendilerini trene maruz bıraktı.

Zihinsel olarak stresli bir iştir, ancak federal polis işe gelmekten mutluluk duyar. En sevdiği anlar, kadınların bir gülümsemeyle temas noktasını terk etmeleridir. “Sık sık teşekkür ediyorlar ve buraya geldiklerinden memnunlar.” Daha fazla şiddet kurbanının yardım istemesini istiyor. “Ve bunu kendi dört duvarınızda bir yerde uydurmayın.”

Nicole Buhler projenin başlangıcından beri orada. Federal polis Ağustos 2024'te gönüllü aradığında, 45 yaşındaki çocuk derhal bildirdi. Onun motivasyonu: “Her birimiz böyle bir durumda olan bir kişiyi tanıyoruz. Kurbanlar sonunda bir ses almalı.” Kurbanlar için bir ses ve şüpheliler için bir reklam.

Şiddet yaşadınız mı? O zaman lütfen yardım telefonuyla iletişime geçin (teklif kadınlara yöneliktir):

Sayı: 116 016

Altında E -posta https: //www.hilfetel telefon.de/

İntihar düşünceleriniz var mı? Ardından aşağıdaki telefon numaralarıyla iletişime geçin:

Telefon Yardım Hattı (ücretsiz, 24 saat), ayrıca yerel yardımcı hizmetler hakkında bilgi:

(0800) 111 0 111 (Ev.)

(0800) 111 0 222 (Rk.)

(0800) 111 0 333 (çocuklar / ergenler için)

Altında E -posta www. Telefonselsorge.de