Türkiye sadece Finlandiya’nın NATO’ya katılmasını kabul edebilirdi.

Beykozlu

New member
Kürtlerin iadesi talep edildi


Erdoğan İsveç’i tehdit etti: Türkiye ancak Finlandiya’nın NATO’ya katılmasını kabul edebilir







Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhurbaşkanı (arşiv görüntüsü).

© Kaynak: Markus Schreiber/AP/dpa


İsveç NATO’ya katılmak istiyor ama Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bağımlı. Açık talepleri var ve yalnızca Finlandiya’nın kabulünü kabul etmekle tehdit ediyor.








Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç’i yalnızca Finlandiya’nın NATO’ya katılmasına izin vermekle tehdit etti. “Gerekirse Finlandiya ile ilgili olarak farklı bir cevap verebiliriz. Finlandiya için farklı bir cevap verirsek İsveç şok olur” dedi. AFP Pazar günü bir televizyon adresinde.


Reklamdan sonra devamını okuyun


Reklamdan sonra devamını okuyun


+++ Canlı blogda Ukrayna’ya karşı savaşla ilgili tüm gelişmeler +++

Erdoğan, İsveç hükümetine Ankara’nın suçlu olduğuna inandığı Kürtleri iade etmesi için bir kez daha çağrıda bulundu. Eğer kesinlikle NATO’ya katılmak istiyorsanız, bu teröristleri bize geri vereceksiniz” dedi.

Erdoğan: Türkiye, İsveç’in NATO üyeliğini desteklemiyor


İsveç’teki protesto eylemleri yakın zamanda Türkiye ile yeniden sorun çıkmasına yol açmıştı.

© Kaynak: dpa


Reklamdan sonra devamını okuyun


Reklamdan sonra devamını okuyun


NATO üyesi Türkiye, İsveç ve Finlandiya’nın kabulünü aylardır engelliyor. Erdoğan özellikle İsveç’i yasaklı Kürt İşçi Partisi (PKK) gibi “terör örgütlerini” desteklemekle suçluyor ve Ankara’nın terörist olarak gördüğü bazı kişilerin iadesini talep ediyor. 30 NATO üyesinin tamamının üyelik başvurularını onaylaması gerekiyor, 28’i bunu zaten yaptı – yalnızca Türkiye ve Macaristan hâlâ kayıp.

Finlandiya tek başına katılmayı düşünüyor


Birkaç gün önce, Finlandiya hükümeti ittifaka kendi başına katılmayı ilk kez açıkça düşündü. Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto Salı günü Fin yayıncısı Yle’ye verdiği demeçte, Finlandiya’nın uzun süredir müttefiki olan İsveç olmadan NATO’ya katılmayı düşünmek zorunda kalabileceğini söyledi.

dpa ile RND/sf

Android ve iOS için yeni RND uygulamamızı buradan ücretsiz indirin
 
Üst