Trafik ışığı ve AB anlaşmazlıkta anlaştı

Beykozlu

New member
Alman hükümeti ve AB Komisyonu, içten yanmalı motorlar konusundaki anlaşmazlıkta anlaşmaya vardı







Alman hükümeti, yanmalı motorlara sahip yeni arabaların sona ermesi konusunda AB Komisyonu ile bir anlaşmaya vardı.

© Kaynak: Michael Kappeler/dpa


2035’ten sonra bile içten yanmalı motorlu yeni otomobiller tescil edilebiliyor. Koşul: Yalnızca iklim açısından nötr yakıtla doldurulabilirler. Uzun bir mücadeleden sonra artık AB’de bu konuda bir mutabakat var.








Brüksel/Berlin . Alman hükümeti, içten yanmalı motorlu arabaların geleceği konusundaki anlaşmazlıkta AB Komisyonu ile anlaşmaya vardı. Bu, Cumartesi günü Ulaştırma Bakanı Volker Wissing ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans tarafından açıklandı. Wissing, dün akşam geç saatlerde anlaşmaya varıldığını duyurdu. Yalnızca iklim nötr yakıt kullanan içten yanmalı motora sahip araçların 2035’ten sonra yeniden ruhsatlandırılmasının önü açıldı. Wissing’e göre, somut prosedür adımları ve somut bir takvim bağlayıcı bir şekilde belirlendi. “Sürecin 2024 sonbaharına kadar tamamlanmasını istiyoruz.”


Reklamdan sonra devamını okuyun


Reklamdan sonra devamını okuyun


Önerilen Haber Amaçlı İçerik


Bu noktada harici içerik bulacaksınız Twitter, Inc., makaleyi tamamlayan. Tek tıkla görüntüleyebilirsiniz.

Harici içeriği göster

Harici içeriğin bana gösterilmesine izin veriyorum. Bu, kişisel verilerin üçüncü taraf platformlara iletilmesini sağlar. Bununla ilgili daha fazla bilgi gizlilik bildirimleri.


Timmermans Twitter’da şunları yazdı: “Almanya ile gelecekte otomobillerde e-yakıt kullanımı konusunda bir anlaşmaya vardık.” Arabalar için CO₂ standartlarına ilişkin yönetmeliğin bir an önce geçirilmesi için çalışmalar yapılacak.


Önerilen Haber Amaçlı İçerik


Bu noktada harici içerik bulacaksınız Twitter, Inc., makaleyi tamamlayan. Tek tıkla görüntüleyebilirsiniz.

Harici içeriği göster

Harici içeriğin bana gösterilmesine izin veriyorum. Bu, kişisel verilerin üçüncü taraf platformlara iletilmesini sağlar. Bununla ilgili daha fazla bilgi gizlilik bildirimleri.


Reklamdan sonra devamını okuyun


Reklamdan sonra devamını okuyun


Avrupa Parlamentosu ve AB ülkeleri, Ekim ayında AB’de 2035’ten itibaren yalnızca emisyonsuz yeni arabaların tescil edilebileceği konusunda zaten anlaşmıştı. Ancak Almanya için, e-yakıtlarla doldurulan içten yanmalı motorlara sahip yeni arabaların hala kayıtlı olması önemlidir. daha sonra kaydedilecek – yani yeşil elektrikle üretilen, iklime zararsız yapay yakıtlar. Mart ayı başlarında yapılması planlanan anlaşmanın AB ülkeleri tarafından onaylanması bu nedenle başlangıçta Almanya tarafından engellendi. O zamandan beri, Federal Ulaştırma Bakanlığı ve AB Komisyonu bir uzlaşma için müzakere ediyor.

Scholz, yanma anlaşmazlığında Almanya’nın konumunu savunuyor


Aslında, AB’de 2035’ten itibaren yanmalı motorların sona ermesine uzun zaman önce karar verilmiş olmalıydı. Ancak federal hükümet son anda ek taleplerde bulundu.

© Kaynak: dpa

Lemke: “Bu çıkmazın sona ermesi iyi oldu”


Cumartesi günü Federal Çevre Bakanı Steffi Lemke, AB Komisyonu ile CO₂ filo limitlerinin yeni düzenlemesi ve gelecekte e-yakıt kullanımına ilişkin anlaşma hakkında yorum yaptı: “Bu çıkmazın sona ermesi iyi. Başka herhangi bir şey, hem Avrupa prosedürlerine olan güveni hem de Almanya’nın Avrupa siyasetindeki güvenilirliğine ciddi şekilde zarar verebilirdi. Sağduyulu davranışları için Avrupalı ortaklarımıza ve AB Komisyonuna açıkça teşekkür etmek istiyorum. Şu anda bulunan çözüm, trialog işlemlerinde bulunan uzlaşmayı tehlikeye atmadan FDP’nin endişelerini dikkate alıyor. Otomotiv endüstrisi artık elektromobiliteye geçiş konusunda netliğe sahip. E-yakıtların önemli bir rol oynayacağını her zaman söyledik. Özellikle verimli elektrik motorlarına kolayca geçiş yapamayan alanlar için.”

Avrupa Parlamentosu’ndaki Yeşiller’in iklim politikası sözcüsü Michael Bloss tereddütle şunları söyledi: “İçerik açısından, Komisyon’un masaya koyduğu şeyi çok dikkatli inceleyeceğiz. Parlamento, yasayı ihlal eden hiçbir şeyi kabul etmeyecektir.” yazı işleri ağı Almanya’ya (RND) söyledi. “Otomotiv endüstrisi tamamen elektrikli arabalara bağlı, bu, Almanya’ya çok fazla inanılırlığa mal olan saçma bir tartışmaydı. Bunu şimdi telafi etmeliyiz” diye ekledi. RND muhabiri Damir Fras’a Konsey toplantısıyla ilgili olarak, “AB’nin yeniden çalışabilmesi için yasanın Salı günü hızla çıkarılması gerekiyor” diye vurguladı. Ekonomi Bakanı Robert Habeck’in (Yeşiller) de yer aldığı Enerji Bakanları Toplantısı.

VDA Başkanı Müller: İklim yararına içten yanmalı motor anlaşması


Alman Otomotiv Endüstrisi Birliği Başkanı Hildegard Müller, içten yanmalı motor anlaşmazlığında Federal Hükümet ile AB Komisyonu arasındaki anlaşmayı iklimin korunması için olumlu bir sinyal olarak görüyor. Cumartesi günü yaptığı açıklamada, “AB iklim hedeflerine ulaşmak için tüm iklim dostu teknolojilere ihtiyacımız var” dedi. Bu nedenle, Berlin ve Brüksel’in artık uygun bir zaman çizelgesiyle bir anlaşmaya varması iklimin çıkarına.


Reklamdan sonra devamını okuyun


Reklamdan sonra devamını okuyun


E-mobilite, ulaşımda iklim hedeflerine ulaşmak için kilit teknoloji olmaya devam ediyor. Bununla birlikte, yapay olarak üretilmiş, iklim açısından nötr yakıtlara atıfta bulunan e-yakıtlar önemli bir genişlemedir. Ancak Müller, “Anlaşmanın nihai detaylarının hala değerlendirilmesi gerektiğini” vurguladı.

Pek çok AB ortağı, Almanya’nın anlaşmazlıktaki davranışına öfkeyle tepki gösterdi. Perşembe günü, AB zirvesinin oturum aralarında, Letonya Başbakanı Krisjanis Karins kameralar önünde “gelecek için çok, çok zor bir işaret” hakkında konuştu. Bir anlaşmaya varıldıktan sonra bir hükümetin aniden farklı kararlar alması şaşırtıcı.

Karins uyardı: “Hepimiz bunu yaparsak, karar alma sürecinin tüm mimarisi çöker.” Brüksel’deki diplomatlar perde arkasında daha açık sözlüydü. Almanya’yı güveni kötüye kullanmakla suçluyorlar.

RND/dpa
 
Üst