Sonunda, sadece olumlu mesajlar duyurulmaz

Beykozlu

New member
Federal Katrin Staffler'ın CSU üyesi Haziran ayından bu yana federal hükümet olmuştur. Staffler incelenen bir biyokimyacıdır ve 2017'den beri Federal'da. 2022 ve 2025 yılları arasında ofisi uygulayan SPD politikacı Claudia Moll'un yerini aldı.

Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık

Koalisyon Bayan Staffler, imkansızı mümkün kılmak istiyor: Bakıma ihtiyaç duyanlara, uzun vadeli bakım sigortası daha pahalı hale gelmeden daha iyi bakılmalıdır. Bu nasıl çalışmalı?

Uzun süreli bakım sigortasının mevcut durumunu bir evle karşılaştırmayı seviyorum: zamanla çok fazla eklendi ve dönüştürüldü, bazen burada ve orada bir balkon, sonra bir yörünge ve ek bir vites. Bununla birlikte, statikler rahatsız edildi, böylece tüm ev şimdi çökme riski altında. Tabii ki, bunu bir şekilde destekleyebilirsiniz – bu daha fazla katkı olacaktır – ama bu sürdürülebilir değildir. O zaman aynı bilinen problemlerle iki veya üç yıl içinde karşılaşacağız.

O zaman finansmanla kalalım. Hemşirelik reformunun toplantısında Bund-Länder Komisyonu'ndan sonra, ilgili herkes daha fazla vergi parası talep etti. Ancak bütçe durumu göz önüne alındığında bu ne kadar gerçekçi?

Bütçe durumu gergin, soru yok. Ancak bütçenin kurulması her zaman bir önceliktir. Maliye Bakanı Lars Klingbeil gözlerime geri dönmeli. Şimdiye kadar iki milyar avro vaat edilen krediler son kelime olmamalıdır. Bakım, büyük sosyal görevdir ve bir toplum olarak burada kendimize izin veremeyiz.

Katrin Staffler (CSU)

Kaynak: BMG

Ama yine: para nereden geliyor?

Federal bütçede doğru öncelikleri belirlemek Maliye Bakanının görevidir. Bütçe durumunu ele aldınız. Bu bağlamda, Hemşirelik Sigortası Federasyonu'nun Corona Pandemi zamanından itibaren hala beş milyar avroya borçlu olduğunu bulmalıyız. Buna ek olarak, sigortalının bakımı akrabaları için emeklilik katkıları ödemek de bir görevi değildir, hemşirelik personelinin eğitim maliyetlerinden bahsetmemektedir. Bu yılda altı milyar avrodan fazla. Tıpkı bir hatırlatma gibi: Doktorların eğitimi vergi parasıyla ödenir – bu da doğrudur.

Bununla birlikte, Klingbeil'in davranışı da anlaşılabilir: endişesi, reform gayretinin sorunları daha fazla parayla çözmesi durumunda yaşadığıdır. Anlaşılabilir mi?

Bu durumda değil. Federal devlet çalışma grubunda açık bir fikir birliği olan kapsamlı bir reform olacaktır. Tabii ki, daha fazla vergi parası taleplerinin tam olarak karşılanmasını bekleyemezsiniz. Ancak, uzun vadeli bakım sigortasının sürdürülebilir finansmanını elde etmek için şimdiye kadar planlanan kredilerden daha fazlası olması gerektiği de açıktır. Bu, hizmetlerin yeniden düzenlenmesi ile mümkün değildir.

Burada ne hayal ediyorsun?

Hemşirelik sigortası şu anda son derece küçük bir şekilde düzenleniyor. Sistemi çok karmaşık ve saygın olmayan hale getiren inanılmaz sayıda farklı hizmet sunar. Bakıma ihtiyaç duyan kişiler ve akrabaları pek görmüyor. Pragmatik çözümlere, örneğin hizmetlerin bir “havuzuna” ihtiyacımız var – bakıma ihtiyaç duyanların ihtiyaç duydukları ve sitede de mevcut olan pragmatik ve esnek desteği aldıkları bir özet.

Eleştirmenler, uzun vadeli bakım sigortasının o kadar karmaşık olduğunu söylüyor, böylece etkilenenler faydaları kullanmıyor ve paradan tasarruf etmiyor. Şimdi her şeyi kolaylaştırırsanız, bu mantıktan sonra maliyetler düşmek yerine yükseldi.

Tabii ki, bu dönüşümü akıllıca yapmalısınız. Size bir örnek veriyorum: Şu anda bakım için tüketim malzemeleri için ayda 42 avro bütçe var: eldivenler, bir kerelik önlükler vb. Bundan, bu tür paketleri derleyen ve aboneliğe gönderilen tüm bir endüstri gelişti. Şimdi bu AIDS'lerin bir kısmı birçok kişi ile istiflenmiştir, çünkü her şey uygun miktarda gerekli değildir. Bu performans silinebilir ve karşılığında, örneğin, bakım ödeneği biraz artırılabilir. Sonuç olarak, paradan tasarruf ediyoruz, ancak bakıma ihtiyaç duyanlara parayı harcadıkları daha büyük bir seçim özgürlüğü veriyoruz.

İşverenler, en düşük bakım 1'in 131 avro “yardım katkısı” ile tamamen silinmesini istemektedir. İle mi gidiyorsun

Hayır. Ama doğru, hizmetlerin gerçekten mantıklı olup olmadığını tam olarak görmeliyiz. Her şeyden önce, burada önlemeyi kesinlikle güçlendirmek benim için önemlidir. Bakım ihtiyacını sürdürmek veya önlemekle ilgili olmalıdır. Daha fazla bakım hizmetine adım adım 1 adım, bakım seviyesine sahip insanlara otomatik olarak liderlik etmemeliyiz, daha ziyade hedeflenen önleme tekliflerinin bakım ihtiyacını önlemeliyiz veya yavaşlatmalıyız. Bu nedenle, bakım seviyesi 1'de rehabilitasyon sporları için para sağlamak mantıklı olacaktır. Ama bir şeyi açıklığa kavuşturmak zorundayım: Sonuçta, hemşirelik çalışma grubu sadece olumlu haberleri duyurmakla kalmayacak. Performanstan temel değişiklikler olmadan çalışmayacaktır. Bir şey açık: Her taraftan alkış almayacağız.

Sermaye radarı

Hükümet bölgesinden RND bülten. Her zaman Perşembe.

Kendi hisselerinin huzurevindeki sınırlaması ne kadar önemlidir?

Burada bir şeyi unutmamalıdır: Ödemeden bunalmış olan herkes sosyal faydalara hak kazanır. Ayrıca, uzun vadeli bakım sigortasının varis koruma sigortası haline gelmemesine de dikkat etmeliyiz. Komisyonda büyük ölçüde fikir birliği var. Bu noktada, bakım evlerini almak ve modernize etmek için yatırım maliyetlerine dikkat etme yükümlülüklerini de belirtmemiz daha önemlidir. Bu kendi hisselerini önemli ölçüde düşürebilir. Bürokrasi ve deregülasyonun azaltılması da evleri hafifletebilir ve böylece maliyetleri azaltabilir.

Bunun için somut fikirleriniz var mı?

Huzurevleri şu anda iki kurum tarafından kontrol edilmektedir: ev denetimi ve tıbbi hizmetten – her biri kendi odakları ve kendi düzenlemeleri. İki farklı randevu alırlar, ancak bazen aynı soruları sorarlar. Bir gün içinde hem koordine etmesi hem de bir araya gelmesi mümkün olmalıdır. Bir şey benim için hala önemli.

Ne?

Bakım ihtiyacı olanların yüzde 84'ü şu anda evde bakılmaktadır çünkü bu isteklerini karşılıyor. En azından bu kotayı saklamayı başarmalıyız. Evlerde daha fazla insan sağlayacak personelimiz yok. Bu nedenle, odak noktası iç bakımı güçlendirmek olmalıdır.

Gri bir alan 24 saatlik bakım alanıdır. Burada ne yapmak istiyorsun?

Tahminler, çoğunlukla yabancı bakıcıların çalıştığı 300.000 haneyi varsaymaktadır. Muhtemelen çok daha fazlası var. Yani bu marjinal bir sorun değil. Ancak çalışma saatlerine uyum aileler için değil, aynı zamanda bakım çalışanları için de önemli bir yasal belirsizliktir. Bu hızlı bir şekilde yüksek ek ödemelere yol açabilir. Sonunda böyle bir model seçen ailelere vermeliyiz.

Bir çıkış yolu, bu bakıcıların Avusturya'da olduğu gibi kendi kendine istihdam edilmektir. Bu işe yarar mı?

Görüşümüze göre, bu Avrupa İş Kanunu ile uyumsuzdur. Nihayetinde, bağımlı bir istihdam ilişkisi vardır, çünkü süpervizör bakılacak kişilerin ihtiyaçlarını takip etmelidir. Bununla birlikte, zaten yasal olarak güvenli çözümler üzerinde çalışıyoruz ve bunları pratikte bir model projesi olarak test etmek istiyoruz. Şu anda görüşmeler devam ediyor. Amaç, bakıcıların aşırı yüklenmemesi veya ailelerin finansal aşırı yüklenmesi olmalıdır.