“Hükümet krizinden sorumlu olmak istemiyorum

Beykozlu

New member
Federal Anayasa Mahkemesi SPD adayı Frauke Brosius-Gersdorf, Markus Lanz'ın talk show'da ilk kez olası bir geri çekilme hakkında konuştu. Lanz ona adaylığı konusundaki anlaşmazlığın Federal Anayasa Mahkemesine zarar verip vermediğini sordu. Cevabınız “Today Journal” daki ön alıntıya göre: “Bu tehdit eder etmez adaylığıma tutunmam. Bu cevap vermek istemediğim bir hasar. Ayrıca bu ülkedeki bir hükümet krizinden de sorumlu olmak istemiyorum.”

Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık

54 yaşındaki çocuk, e-posta ve şüpheli paketlerle cinayet tehditleri hakkında konuştu. Çalışanlarına Potsdam'daki Enstitü'de yerinde çalışmamalarını tavsiye etti.

Kendini seçmiş bir saldırı

Federal Anayasa Mahkemesine hakim seçimler şimdiye kadar Federal Cumhuriyet'te daha sessiz kaldı. Protokol, Federal'taki adaylar hakkında halka açık bir telaffuz bile sağlamaz. Bir adayın gerçek veya sözde pozisyonlar nedeniyle haftalarca saldırıya uğradığı, cinayet tehditleri alması ve Pazar vaazında bir başpiskopos tarafından “skandal” denir.

Potsdam hukuk profesörü Frauke Brosius-Gersdorf'un adaylığı hakkındaki skandalla bu zamanlar bitti. Ancak geçen Cuma günü başarısız olan seçimden sonra bile, SPD fraksiyonu adayının kendilerini kamuoyuna ifade etmelerini tavsiye etmek istedi – bazıları çok riskliydi, bazıları önceki gümrüklere karşı çok fazlaydı.

Merz Parlamento Grup Lideri ve Brosius-Gersdorf saldırıya nasıl gidiyor?

Ancak Brosius -Gersdorf kendisi için karar verdi – ve Salı günü medya saldırısına gitti. Sabah büyük bir hukuk bürosundan gönderilen bir açıklama yaptı, akşam Markus Lanz'ın talk show'da yer aldı. “Artık buna katlanamıyorum. Bence infam,” dedi, örneğin Bamberg Başpiskoposu Herwig Gössl'in eleştirisi hakkında. Adaylığını “iç skandal” olarak tanımlamıştı ve vaazındaki kürtaj üzerindeki liberal tutumu nedeniyle şöyle dedi: “Tanrı'nın sorumluluğu insanların farkındalığından giderek kaybolduğunda insanlara karşı hoşgörüsüzlük ve hor görmeyi hayal etmek istemiyorum.”

Bu arada, Birlik'teki rakiplerinin sayısı artar. Brosius-Gersdorf Lanz yakınlarında otururken, Sandra Maischberg'in Federal Araştırma Bakanı Dorothee Bär (CSU) davet etmişti. Birlik milletvekillerinin adaya karşı endişelerinin anlaşılmasını ifade etti ve adaylığını yeniden düşünmeyi önerdi. “Yüksek sesli bir milletvekilimiz var ve eğer belirli karım Brosius-Gersdorf ile seçim yapamayacağımı söylerlerse, o zaman kabul ediyorum, sonra buna saygı duyuyorum ve sonra da adayın doğru olup olmadığını düşünmesini bekliyorum.”

Bär adayın eleştirisini savundu. İçerikleriyle ilgilenmemeniz gerekiyorsa kadınlara bir iyilik yapmazsınız “ve eleştirebilmeniz gereken biraz esneklik ve biraz, aynı zamanda en yüksek Alman yemeğine seçilmek isteyen birini bekliyorum” diye ekledi.

DPA ile