Büyüyen sorun, oyuncu yasakları 2020’den beri dört katına çıktı

Beykozlu

New member
Berlin. Kendileri ulusal oyuncu yasağı dosyasına giren veya akrabaları olan kumar bağımlısı kişilerin sayısı son iki buçuk yılda dört kattan fazla arttı. Bu, Darmstadt bölge konseyi tarafından tutulan ve Almanya yazı işleri ağının (RND) kullanımına açık olan ülke çapındaki Oasis engelleme dosyasından alınan verilerin sonucudur. Buna göre, Mayıs ayı başında orada yaklaşık 192.600 kişi kayıtlıydı ve bunların 9.000’den fazlası başkalarının talebi üzerine orada kayıtlıydı. 2020’nin sonunda sadece 47.000 yasak vardı.


Reklamdan sonra devamını okuyun


Reklamdan sonra devamını okuyun


2021 yılı sonunda bu sayı 107.000’e, 2022 yılı sonunda ise 153.500’e yükseldi. Son yıllarda üçüncü taraf engelleme sayısı 7.000 ile 8.000 arasında.




Başkent Radarı


Hükümet bölgesinden kişisel izlenimler ve arka plan bilgileri içeren haber bülteni. Her Salı, Perşembe ve Cumartesi.


Engelleme dosyasına girilen herhangi birinin, geçerli düzenlemelere uygun olarak kumarhanelere, kumarhanelere veya oyun salonlarına erişimi reddedilir. Kumar makineleri, spor bahisleri, çevrimiçi kumarhaneler ve çevrimiçi poker de tabudur. Devlet Kumar Antlaşması’na göre, tüm sağlayıcılar bir oyuncu katılmadan önce veritabanını sorgulamakla yükümlüdür. Yasak, sizin tarafınızdan veya aile üyeleri veya ortaklar gibi oyuncuya yakın olan üçüncü kişiler tarafından başlatılabilir. Kumar bağımlılığı veya borcu olduğuna dair kanıt varsa, başvuru üçüncü bir kişi tarafından yapılabilir.


Reklamdan sonra devamını okuyun


Reklamdan sonra devamını okuyun

“Rakam çok şey anlatıyor”


Federal hükümetin bağımlılık ve uyuşturucu komiseri Burkhard Blienert (SPD), RND, “Yüksek sayıda oyuncu yasağı çok şey anlatıyor” dedi. “Kumar bağımlısı ve çevresindekiler için kumar bağımlılığının gerçekten maddeye indiğini gösteriyor” dedi. SPD’li siyasetçi, “Büyük çoğunluk engellendiğine göre, birçok insanın çektiği acılar ve aynı zamanda kendilerinin bir şeyler yapmaları gerektiği anlayışı da önemli olmalı.”

Sayının yüksek olması aynı zamanda oyuncu yasaklama aracının kabul edildiğinin ve çevrenin de üçüncü şahıs yasaklarından faydalandığının bir göstergesidir. Hükümetin uyuşturucu komiseri, “Kumar bağımlılığı yalnızca kişinin kendi varlığını mahvedebileceği ve hatta insanları intihara sürükleyebileceği için, bölgedeki insanların hayatlarını da mahvedebilir.”
 
Üst