Voleybolda ulusal ekibin vazgeçilmezi: İzzet Ünver

Beykozlu

New member
A Ulusal Erkek Voleybol Grubu kaptanı İzzet Ünver, bayanlara daha uygun olduğunu düşündüğü için başlamak istemediği voleybolda, 16 yıldır muvaffakiyetten muvaffakiyete koşuyor.

Spor hayatına basketbolla başlamak isteyen Ünver, ortaokuldayken bir voleybol grubuna oyuncu seçmeleri için gelen küme tarafınca fark edilerek, kadroya seçildi. İzzet Ünver, spor ömrüne basketbolla devam etmeyi istediği için kararsızlık yaşadı.

Etrafının de tavsiyesiyle voleybolu da denemek isteyen Ünver, gruptaki yerini alarak, gayret vermeye başladı. vakit içinde voleybolu seven Ünver, profesyonel olarak yıllardır muvaffakiyetlerinin üzerine yenilerini ekliyor.

“Bir gün denemek istedim ve o günden beri voleybol oynuyorum”

Fenerbahçe HDI Sigorta Ekibi oyuncusu İzzet Ünver, AA muhabirine, ön yargısını yıkarak, voleybola adım attığı günden bu yana daima en uygunu için çaba verdiğini söylemiş oldu.

Ünver, 16 yıl evvel başladığı voleybolda vakit zaman zorluklar yaşasa da pes etmediğini belirterek, “Ortaokulda bir lokal ekibin seçmesi vardı. Basketbol oynarken beni tercih ederek, voleybola çağırdılar. Birinci bir ay bayan sporu diye gitmemiştim. Bir gün denemek istedim ve o günden beri voleybol oynuyorum.” diye konuştu.

Elde ettiği muvaffakiyetleri, en sıkıntı vakit içinderda bile çaba vermeyi bırakmadığı için kazandığını vurgulayan Ünver, “Hastalıklar, sakatlıklar üzere sıkıntı vakit içinder atlattık. Bu evreye gelmemdeki en büyük etken hiç bir vakit bırakmamam, daima savaşmam oldu” tabirini kullandı.

“Terimizin son damlasına kadar çaba edeceğiz”

A Ulusal Erkek Voleybol Kadrosu’nu erkek voleybolunun en uygunu olarak temsil etmek istediklerini anlatan İzzet Ünver, maksatlarının her vakit yeni muvaffakiyetler kazanmak olduğuna, bu bağlamda maçlara en yeterli biçimde hazırlandıklarına lisana getirdi.

Arkadaşlarına ve genç kardeşlerine birlikte hareket etmeyi, en azından bir bütün olarak hareket etmeyi aşılamak ve öğretmek için çabaladığını aktaran Ünver, “Bir kaptan olarak en büyük vazifem bu. Alandayken hem bu armanın hem bu bayrağın altında o hisleri yansıtmak. Hani ‘terimizin son damlasına, gücümüzün son saniyesine kadar çaba vereceğiz’ diyoruz ya, onu alanda yansıtmak benim evvela en büyük amacım. Bu ekibe da geçecektir diye düşünüyorum. Bu benim şahsi olarak en büyük amaçlarımdan biri.”

Ünver, ortalarında kardeşinin de bulunduğu biroldukca aile üyesinin kendisinden etkilenerek, spora yöneldiğini, bu durumun memnunluk verici olduğunu kaydetti.