tamam baba, basitleştirilmiş sınavlar ve indirimli ücretler

Felaket

Member
Okullara yardım için bir fon


“Eğitim sürekliliğini desteklemek için olağanüstü fon”, selden etkilenen okullara yardım için kullanılacak 20 milyon avroluk tahsise verilen isimdir. “Kaynaklar – dedi Bakan Valditara – okul yılının sorunsuz bir şekilde tamamlanmasını sağlamak için varlıkların edinilmesinde okulları desteklemeyi amaçlamaktadır”. Daha sonra basitleştirme ve son derece acil müdahaleler için kurallar getirilecektir. Ayrıca Milli Eğitim ve Liyakat Bakanlığı, eğitim kurumlarına faaliyetlerin yeniden başlamasında eşlik etmek üzere yardım masası hizmetinin yeni bir bölümünü etkinleştirmiştir.


Devlet sınavlarına ilişkin yönetmelik geliyor, baba geri döndü


CDM’nin sonunda konuyla ilgili konuşan Başbakan Giorgia Meloni, 20 milyonluk fondan söz etmenin yanı sıra kendisine verileceğini de sözlerine ekledi. “Eğitim Bakanı’na, kanunen, ilgili enstitülerle final sınavlarının yerine getirilmesi konusunda belirli bir esneklikle çalışma hakkı”. Aslında, öğretim faaliyetlerini uzaktan yürütme yetkisi – dolayısıyla Baba’dan – ve kolej organlarının toplantıları gibi özel önlemlerin uygulanması için daha fazla bireysel yönetmelik geliyor. Ayrıca, 2022/2023 öğretim yılının geçerliliği, izin verilenden daha fazla devamsızlık olsa bile sağlanacak ve ayrıca final değerlendirmeleri ve orta ve lise devlet sınavlarının yürütülmesi ile ilgili düzenlemeler yapılacaktır.


Bölge Okul Ofisi’nden alınan verilere göre, 105 devlet okulu selin etkilerinden etkilendi, 49 devlet okulu öğretim faaliyetlerinin yeniden başlaması için kritik sorunlar bildirdi, 58’i yol ve ulaşım sorunlarından etkilendi ve 44’ü binaların bir kısmını tahsis etti. yerinden edilmiş kişilere.


Sınavlar ve mezuniyetler üniversitede uzaktan da olsa


Ancak Emilia-Romagna aynı zamanda önemli üniversitelere de ev sahipliği yapmaktadır. Binlerce öğrenci çeşitli yerler arasında eğitim görüyor ve üniversite şehirleri arasında hareket ediyor. Kanun hükmünde kararname bu nedenle selden etkilenen bölgelerde bulunan üniversiteler, konservatuarlar ve AFAM akademilerini destekleyecek hükümler içermektedir.


Burada uzaktan eğitim geri dönecek ve 2021/2022 ve 2022/2023 akademik yılları için sınav ve mezuniyet oturumlarında aynı yöntemi kullanmak mümkün olacaktır. Ayrıca selden etkilenen öğrenciler üniversite harç ve katkı paylarından muaf tutulacak. Ayrıca, üniversite binalarının bakım müdahalelerinin finansmanı için öğretim, teknik ve idari personel lehine 2023 yılı için 3,5 milyon avro tutarında bir fon kurulması düzenlenmiştir.


“Öncelikle, belki altyapı sorunlarından dolayı öğrenciler fiziksel olarak dershanelere gidemeseler de hem üniversiteyi hem konservatuarları hem de yüksekokulları çalışmaya devam edecek duruma getirmeye çalıştık. Bunun üzerine eğitim yeniden başladı. uzaktan, yine uzaktan sınavlar”, Radio1 yayınında anlattı, zaplama, Bakan Bernini. Aynı yayında Bernini, babasıyla ilgili olarak şunları söyledi: “öğrencilere ödünç verilmek üzere tablet satın almak için bakanlıktan gelen fonlar mevcuttur”.
 
Üst