Roe v. Wade Reversal’den sonra, Okuyucular Kadınları Hedefleyen Yayınlara Akın etti

Bakec

Member
Yüksek Mahkemenin Roe v. Wade davasını neredeyse 50 yıl sonra kürtaj hakkını iptal etmesinin ardından geçen haftalarda, sonuçlar Amerikan yaşamında hızla dalgalandı. Devletler kürtajı yasakladı veya erişimi kısıtladı. Gerçek hayattaki etkilerle ilgili bireysel hikayeler ulusal manşet oldu. Kararın diğer medeni haklar için ne anlama geldiği konusunda endişeler alevlendi.

Ve her büyük gelişmeyle okuyucular, hayatlarını nasıl şekillendireceğini anlamak için kürtaj haklarını destekleyen kadın merkezli yayınlara akın etti.

Gawker Media tarafından 2007 yılında başlatılan feminist bir web sitesi olan Jezebel, Mayıs ayında Politico tarafından kararın sızdırılmış bir taslağının yayınlanmasının ardından trafikte yüzde 18’lik bir artış gördü. Cinsiyet ve siyaseti konu alan ve adını 19. Değişiklik’ten alan 19. gazete, kürtajla ilgili hikayeleri için okuyucu sayısında yüzde 63’lük bir artış bildirdi. New York dergisinin kadın sitesi The Cut, kürtaj hakları kapsamına yönelik trafiğin Haziran ayında bir önceki aya göre yaklaşık üç kat arttığını söyledi.


Okurların artması, dijital medya dünyasının son yıllarda gerileyen bir bölümünü canlandırdı ve kadınları hedefleyen birçok site kapandı. Şimdi okuyucular feminist bir bakış açısı arıyor ve yıllardır kürtaj hakları mücadelesini yakından takip eden yazarlara bakıyorlar.


Jezebel’in genel yayın yönetmeni Laura Bassett, “Bunu, pek çok geleneksel medya kuruluşunun yapamayacağını düşündüğüm bir bakış açısıyla, korkusuz ve dürüst bir şekilde ele alabiliyoruz” dedi.

Bayan Bassett daha önce HuffPost’ta yaklaşık on yıl boyunca kadın hakları ve sağlığı konularını ele aldı. Eylül 2021’de Jezebel’i devraldı. İlk adımlarından birinin Yüksek Mahkeme’nin kararını öngörerek Teksas’ta yaşayan bir üreme hakları muhabiri kiralamak olduğunu söyledi.

Bayan Bassett, “Bu, efsanevi feminist blogunuzun, belki de birçok insanı medyaya çeken ilk feminist medya sitenizin olduğu yıl olacaktı” dedi. “Ve bu an ile ya tanışırsın ya da karşılaşmazsın.”

Jezebel, 2000’li ve 2010’lu yıllarda kadınlara yönelik yeni yayınlara ilham kaynağı oldu. Ancak bu blogların ve web sitelerinin çoğu, büyük ana akım yayınların bile ayakta kalmasını zorlaştıran zorlu dijital medya iş modeliyle mücadele etti.


Çoğu şimdi kapılarını kapattı. Sassy ve Jane’in eski editörü Jane Pratt tarafından kurulan xoJane, 2016’da kapandı. 2018’de The Hairpin (The Awl’ın kardeş sitesi), Lenny Letter (aktör ve yazar Lena Dunham’ın çevrimiçi bülteni) ve Rookie Mag (o zamanki gençlik ikonu Tavi Gevinson’dan bir dergi) kapandı. Popüler blog Feministing, 15 yıl sonra 2019’da kapandı. Aynı yıl Vice Media, kadın sektörü olan Broadly’yi kaldırdı. 1996’da başlayan feminist bir yayıncı ve dergi olan Bitch Media, Haziran’da kapandı.


Kalan yayınlar anlarını buldu. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kürtaj haklarının aşınmasına öfkelenen okuyucular, tepkileriyle eşleşen ve güncellemeler ve analizlerin yanı sıra eyaletleri için yeni mevzuatın ne anlama geldiği, diğer kadınlara nasıl yardım edileceği ve hatta nasıl elde edileceğine dair pratik bilgiler sağlayan çıkışlar arıyor gibiydi. kürtaj kendileri.

2020’de kurulan The 19th’un izleyici direktörü Alexandra Smith, trafikteki büyümenin “üstel” olduğunu söyledi. 24 Haziran mahkeme kararından sonra arama trafiğindeki artışın devam ettiğini ve okuyucuların şimdi kararın B Planı ve RİA’lara erişimi nasıl etkileyebileceği hakkında bilgi aradığını söyledi. Ayrıca evlilik eşitliği gibi diğer medeni haklar üzerindeki etkileri de okumak istiyorlardı.

“Sadece günlük haber güncellemelerini sağlamaya odaklanarak başlamadık, çünkü pek çok başka kaynak zaten bunu kapsıyor” dedi. “Bu bağlamı arayan, hayatlarının diğer bölümleri için çıkarımlar arayan insanları görüyoruz ve bu, doldurabildiğimiz türden bir niş.”

19. sayfanın içeriği okuyucular için ücretsizdir ve yeniden yayınlamak isteyen diğer yayınlar tarafından kullanılabilir.

New York dergisinin sözcüsü Priyanka Mantha, The Cut’ın Dobbs kararı beklentisiyle kürtaj kapsamını artırdığını ve 23 Mayıs sayısının kapak hikayesini bir araya getirdiğini söyledi: kürtaja erişim, kanunî yardım ve yardım rehberi. Bayan Mantha, The Cut’taki kürtaj hakları kapsamı trafiğinin Haziran ayında keskin bir şekilde arttığını, ancak Temmuz ayında katılımın azaldığını söyledi.

Jezebel, açıklayıcılara ve haber güncellemelerine odaklandı ve yerel haber haberciliğine dikkat çekti. Jezebel’in sahibi G/O Media’nın sözcüsü Mark Neschis’e göre, Jezebel web sitesine tüm yıl boyunca en fazla trafiği Yüksek Mahkemenin kararını verdiği ay olan Haziran ayında gördü.


“Bazı yönlerden, herkes için okunabilmesi gereken yazılar yaptığımızı düşünüyorum, ancak Jezebel’in izleyicisini yaşam yanlısı kalabalığa genişletmeye mi çalışıyorum? Hayır, değilim,” dedi Bayan Bassett.


Web sitesinin, kürtaj erişimi için sürekli değişen arazi ve Kasım ayında yaklaşan ara seçimler arasında okuyucularının ilgisini sürdürebileceğini umuyor.

Bayan Bassett, “Aynı şeyi günden güne, haftadan haftaya rapor etmiyoruz, evrimleşen bir canavar gibi, bu yüzden bunun yakın zamanda öldüğünü görmüyorum” dedi. “Bence bir süre daha bu ülkede en çok konuşulan konu olmaya devam edecek.”

Feminist bir yazar ve yazar olan Jessica Valenti, son haftalarda odağını Substack bülteni All in Her Head’in okuyucularına günlük kürtajla ilgili güncellemeleri sunmaya yöneltti. ülke çapında haberler.

“Devlet düzeyinde, ulusal düzeyde olan her şeyi, bu rastgele yerel hikayeleri damıtmaya çalışmanın, insanlara internette saatler harcamak zorunda kalmadan aradıkları daha büyük resmi vermelerine yardımcı olacağını düşündüm.” dedi bir röportajda.

Artık kapatılan Feministing blogunun kurucularından biri olan Bayan Valenti, Yüksek Mahkeme kararından bu yana haber bültenine ücretsiz abone sayısının yüzde 30’dan fazla arttığını, ücretli abone sayısının ise yüzde 70 arttığını söyledi. .

İnsanların ücretli aboneliklere kaydolduğunu düşündüğünü, çünkü insanların birbirleriyle konuşabilecekleri ve genellikle diğer sosyal platformlarla birlikte gelen çevrimiçi taciz olmadan tazmin edebilecekleri bir topluluğa erişmelerini sağladığını söyledi.

Bayan Valenti, “Şu anda insanlar çok kızgın” dedi. “Kendileriyle birlikte öfkelenen bir yer istiyorlar.”
 
Üst