Nuki’den daha mı iyi? Pek çok ekstraya sahip akıllı kapı kilidi: Testte Switchbot Lock

Adanali

Member
Switchbot Lock, kullanıcıların mevcut kapı kilitlerini bir uygulama aracılığıyla açmasına olanak tanıyan akıllı bir kapı kilididir. Bunun için akıllı kilit basitçe ilgili kapının iç kısmına monte edilir. Switchbot Lock daha sonra kapıyı takılı bir anahtar veya topuzla açar. Kulağa basit geliyor, ancak pratikte genellikle öyle değil. Ancak bu, yalnızca Switchbot’un akıllı kapı kilidi için değil, aynı zamanda diğer değişkenler için de geçerli. Farklı kapı türleri ve kilitleme silindirleri vardır. Çeşitlilik, akıllı kapı kilidi (kılavuz) üreticilerinin tüm olasılıkları hesaba katmasını kolaylaştırmaz. Bu nedenle, ilgili tarafların söz konusu ürünün ön kapıları için uygun olup olmadığını netleştirmek için kesinlikle tamamlamaları gereken bir uyumluluk testi sunarlar.




Mevcut kilitleme silindirini kullanan bir akıllı kapı kilidi kullanmak için minimum gereksinim, bir taraftaki kilitte anahtar olsa bile anahtarla her iki taraftan açılabilmesidir. Bu aynı zamanda Switchbot Lock için de geçerlidir. Switchbot uyumluluk testi, kullanım için diğer gereksinimler hakkında bilgi sağlar. Test raporumuz, Switchbot Lock’un pratikte ne kadar iyi çalıştığını gösteriyor.
























Fonksiyonlar, teslimat kapsamı ve kurulum










Switchbot Kilidi çok sayıda aksesuarla birlikte gelir. Üreticiye göre, günde 10 defadan fazla kullanılmadığı takdirde kilidin gücünü altı ay boyunca garanti etmesi gereken iki adet CR123 pil de dahildir. Üreticiye göre Switchbot Lock, toplam 50.000 kilitleme döngüsünü işleyebilir, bu da yaklaşık on yıllık bir kullanım ömrü anlamına gelir.




Switchbot Kilidi, kapının iç kısmındaki mevcut kilide basitçe yapıştırılır. Yapışkan pedler teslimat kapsamına dahildir. Anahtarlar ve kapı kolları için eşleşen adaptörler de dahildir. Böylece Switchbot, kapı kollarının hepsini olmasa da çoğunu kapsar. Ikon’dan kilitleme silindiri ve kapı tokmağı olan kapımız maalesef bunlar arasında yok. Bununla birlikte, neredeyse eşleşen bir adaptör ve eski topuzdaki tespit pimini kullanabildik, böylece Switchbot Kilidi kapı topuzunu ve dolayısıyla kilit silindirini döndürür.




Ancak, monte edilmiş Switchbot kilidi odanın çok içlerine doğru çıkıntı yapar. Ayrıca üst kısımda kapı kolu alanı da dar olabilir, bu nedenle artık kullanamama riski vardır. Ancak, bizde durum böyle değildi.




Kilit sadece birkaç dakika içinde kurulabilir. Yalnızca İngilizce olarak sunulan hızlı başlangıç kılavuzu, çok sayıda resim sayesinde yardımcı olur. Grafikler ve videolar yardımıyla kurulum ve bağlantı sürecini ayrıntılı olarak açıklayan uygulama daha da faydalıdır.




Kilit takıldıktan ve uygulama ile eşleştirildikten sonra kalibre edilmelidir. Ve bu azami dikkat gerektirir. Çünkü uygulamaya, kalibrasyon sırasında Almanya’da yaygın olan kilit mandalının tam olarak nasıl kullanılacağı öğretilmelidir. Uygulamadaki açıklayıcı metinler, çevirideki bazı yanlışlıklar nedeniyle her zaman yardımcı olmuyor. Kalibrasyon, uygulamaya entegre edilmiş video talimatlarının yardımıyla testte daha iyi çalışır.




Resimler Switchbot Kilidi


resimler


























Pratik










Varsayılan olarak Switchbot Lock’u bir hub ve aksesuarlar olmadan bir Bluetooth bağlantısı üzerinden uygulamayla çalıştırabilirsiniz. Ancak bu durumda işlem, kilit ve akıllı telefon arasındaki Bluetooth bağlantısının alanıyla sınırlıdır. Yeni Switchbot Hub 2 (test raporu) veya Hub mini gibi bir hub ile kilidi uzaktan da çalıştırabilirsiniz. Bu, örneğin bir oda arkadaşı kapıyı kapatıyorsa ve yanında anahtar yoksa pratiktir. Uygulamaya ve widget’lara ek olarak kilit, birlikte verilen NFC etiketleri veya bir Apple Watch ile de açılabilir. Ve klasik kapı anahtarı da kullanılmaya devam edebilir.




Bağlantılı bir hub ile daha fazla seçenek mevcuttur. Ardından kullanıcılar kilidi Amazon Alexa, Siri veya Google Assistant aracılığıyla sesle de açabilir. Ayrıca, uzaktan kumanda gibi diğer Switchbot aksesuarları da kapıyı açmak için kullanılabilir. Switchbot Lock, Samsung Smartthings (test raporu) ve Homey Pro (test raporu) ile de uyumlu olduğundan, otomasyonlar için bu akıllı ev merkezleriyle (en iyi liste) kilidi otomasyonlar için de kullanabilirsiniz. Elbette bu, bir Switchbot hub’ına bağlı bileşenlerle de mümkündür. Örneğin akşam eve geldiğinizde Switchbot Lock kapıyı açtıktan sonra salondaki ışıkların ve televizyonun otomatik olarak açılması ve haber programının seçilmesi düşünülebilir. Ve IFTTT üzerinden otomasyon da mümkündür.




Aksesuar olarak sunulan Switchbot dokunmatik paneli de kullanışlıdır. Bu, kullanıcıların şifreleri, verilen NFC kartını veya parmak izini kullanarak kilidi açmasına olanak tanır.
























Fiyatlar ve Nuki ile karşılaştırma










Switchbot Lock, “10TECHLOCK” indirim koduyla şu anda 99,44 Euro’ya mal oluyor. Bu, akıllı kapı kilidini en iyi köpek Nuki’den (kılavuz) yaklaşık 60 Euro daha ucuz hale getirir. Keypad Touch şu anda aynı indirim koduyla 76,49 EUR’ya mal oluyor. Nuki’yi dokunmatik tuş takımıyla da kullanmak istiyorsanız, bunun için 160 Euro’nun biraz altında ödemeniz gerekiyor. Matter uyumlu Switchbot Hub 2 fiyatları “10TECHHUB2” indirim koduylaşu anda 60 euro. Ve Hub Mini, 27 Euro’nun biraz altında bir fiyata satılıyor.




Switchbot Lock bu nedenle Nuki’den önemli ölçüde daha ucuzdur. Buna kıyasla bazı tavizler vermek gerekiyor. Nuki’nin kurulumu çok daha kolaydır ve çok sayıda Akıllı Ev kontrol merkezine ek olarak Homekit’i de destekler. Akıllı evinizi yönetmek için Apple çözümlerini kullanıyorsanız, Nuki’yi kullanmak daha iyidir. Ayrıca, İngilizce’yi çok iyi konuşmayanlar da Nuki ile daha iyi hizmet alıyorlar, çünkü uygulamaları tamamen Almanca olarak mevcutken, Switchbot uygulaması tam olarak ve hepsinden önemlisi, her zaman doğru bir şekilde tercüme edilmiyor. Ek olarak, Nuki çok daha iyi görünüyor: daha kompakt ve tamamen kapalıyken, Switchbot Kilidi çok beceriksiz görünüyor ve kısmen içinin görülmesine izin veriyor: kilitleme silindiri için aktarma organı kasasız. Switchbot Kilidi, işlev Switchbot uygulamasında mevcut olmasına rağmen coğrafi sınırlamayı da desteklemez. Ancak Nuki’den farklı olarak kullanıcılar, bir oyuncu olarak seçilemediği için Switchbot Lock ile coğrafi çit kullanamazlar. Bu, Nuki ve diğer akıllı kilitlerin (kılavuz) aksine, yaklaşırken otomatik açmanın mümkün olmadığı anlamına gelir.
























Çözüm










Akıllı kapı kilidi satın almak istiyorsanız mutlaka kapınızın özelliklerini önceden kontrol etmeli ve birçok üreticinin sunduğu uyumluluk testleri ile karşılaştırmalısınız. Switchbot Kilidi bir istisna değildir. Bununla birlikte, kapı kilitleme silindiri kombinasyonu uyumluluk listesinde olmasa bile testte olduğu gibi bir kilidi devreye sokmak için kullanabileceğiniz çok sayıda kapı kolu adaptörü teslimat kapsamına dahildir. Montaj ve kalibrasyon engellerini aştığınızda, Switchbot Lock işini güvenilir bir şekilde yapar. Diğer Switchbot bileşenleriyle kombinasyon seçenekleri, Homey Pro ve Samsung Smartthings gibi diğer akıllı ev merkezlerinde de bulunan akıllı otomasyonlara olanak tanır. Dış görünüş ise birinci sınıf değil. Bunu gözden kaçırabilirseniz, Switchbot Kilidi ucuz ve güvenilir bir akıllı kapı kilididir.
 
Üst