Kanseri yenen voleybolcu, ulusal kadroya yükseldi

Beykozlu

New member
Karaman’da yaşayan Şevval Çelik, 12 yaşında yakalandığı kemik kanserini yendikten daha sonra vücut eğitimi öğretmeninin tavsiyesiyle başladığı oturarak voleybolda ulusal ekibe yükselmenin gururunu yaşıyor.

Sol bacağında 2015’te ağrı ve şişlik oluşması üzerine hastaneye giden Çelik’e, yapılan tetkikler kararı kemik kanseri teşhisi konuldu.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde kemoterapi almaya başlayan Çelik, hastalığı niçiniyle diz kapağıyla bir arada bacağının üst kaslarını da kaybetti. Çelik, çocuk onkoloji servisinde bir yıl boyunca gördüğü şiddetli tedavi ile hastalığı yendi.

Karaman Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Çelik, öğretmeninin yönlendirmesiyle ilgilenmeye başladığı oturarak voleybolda muvaffakiyet yakaladı.

Ulusal ekip formasını terletmenin gururunu yaşayan Çelik, azmi ve çalışkanlığıyla herkese örnek oluyor.

“Kanseri yenebilmek için hiç pes etmedim”

Aksaray Paralimpik Oyunları Hazırlık Merkezi’nde çalışmalarını sürdüren 19 yaşındaki Çelik, AA muhabirine, ulusal ekipteki birinci kampı olduğunu, fazlaca büyük deneyim kazandığını söylemiş oldu.

Günde çift idman yaparak karşılaşmalara hazırlandıklarını anlatan Çelik, “Antrenmanlarımız hayli uygun geçiyor. Şampiyonalarda epeyce düzgün dereceler elde edeceğimize inanıyoruz. Önümüzde bir Avrupa Şampiyonası var. Orada inşallah dereceye girmek istiyoruz.” dedi.

Çelik, kansere yakalandığında yaşının küçük olduğunu, ailesinin birinci başta hastalığını kendisine söylemediğini belirtti. Kanserin bile ne olduğunu bilmediğini lisana getiren Çelik, şu biçimde konuştu:

“Belirli vakit içinderda ilaçlar almaya başladım. Bunlar saçlarımı ve kaşlarımı döktü. İlaçları içtikten daha sonra yemek yiyemiyordum, su içemiyordum. Durumum daha da berbata gitti, ağır bakım süreci geçirdim. Üç gün ağır bakım sürecinin akabinde her şey artık benim için değişikti. ömrüm altüst olmuştu. Çok sıkıntı bir müddetcin beni beklediğini anladım. Yanımda kalan birfazlaca çocuk ömrünü kaybetti. Ben kanseri yenebilmek için hiç pes etmedim ve fazlaca direndim. Üç ameliyatın akabinde diz kapağımı aldılar, ailemin de dayanağıyla kanseri yendim. Voleybol oynayarak da hayata döndüm.”

“Milli ekipte kalıcı olmak istiyorum”

Hastalığı yendikten daha sonra kendisi için yeni bir müddetcin başladığını belirten Çelik, şunları söylemiş oldu:

“Gerçekten kendimi hayli kuvvetli hissediyordum. Kanseri yenmek, hiç kolay bir şey değil. Yaşımdan epey epeyce olgun hissediyordum. Kendi gücümün ne kadar büyük olduğunu hissettim. Bu süreçte konutta eğitim aldım. Akabinde olağan okul ömrüme devam ettim. Vücut eğitimi öğretmenim beni oturarak voleybol sporuna yönlendirdi, kendimi geliştirdim. Şu anda ulusal kadrodayım, bu bana epey büyük gurur veriyor. Ulusal kadroda kalıcı olmak istiyorum”

Ulusal Grup Başantrenörü Mesut Sevim ise ulusal sportmen Şevval Çelik’in sıcak kanlı, dinamik ve hayli başarılı bir atlet olduğunu belirtti.