İki Film Vizyona Girdi, Ancak Netflix Akışta Kararlı Kaldı

Bakec

Member
Rian Johnson tarafından yönetilen 2019 yapımı uyuyan hit filmin merakla beklenen devam filmi “Glass Onion: A Knives Out Mystery”nin, Netflix’in Rubicon’u geçtiği an olması gerekiyordu.

Netflix, sinemaya formalite icabı bir sinema gösterimi vermek yerine – çoğu izleyicinin nihayetinde akış hizmetinde bir film izlemesini sağlamak için tasarlanmış bir strateji – Netflix, sinemaya bir ilk olarak çok sayıda sinemada geleneksel, özel bir gösterim sunacaktı.

Olmadı.

Pek çok gidiş gelişten sonra ve bazı Netflix çalışanlarının ve Bay Johnson’ın isteklerinin aksine, şirket içinden bazı kişilerin bir noktada 2.000 ekrana ulaşmasını umdukları “Glass Onion” için bir sinema gösterimi 638’de sona erdi. Amerika Birleşik Devletleri. Çarşamba günü vizyona giren ve olumlu eleştiriler alan film, 23 Aralık’ta Netflix’te yayınlanmadan önce sadece bir hafta sinemalarda gösterilecek.

Akış devi için sinemaların değerini kanıtlama anı olması gereken an gerçekleşmeyecek. Yine de şirket, bu hafta sonu Netflix’e daha da değerli geri bildirim sağlayabilecek başka bir ilgi çekici tiyatro deneyine de dahil oldu.


Netflix tarafından finanse edilen ve yapımcılığını üstlenen “Matilda the Musical” Cuma günü Birleşik Krallık ve İrlanda’da 670 lokasyonda 1.500’den fazla ekranda açılacak. Emma Thompson’ın hain Bayan Trunchbull’u canlandırdığı film, benzersiz bir tek resimlik anlaşmayla Sony’nin Birleşik Krallık’ta bir tiyatro gösterimi için elinde kalması şartıyla Netflix’in haklarını lisanslayan Sony Pictures tarafından vizyona girecek ve tanıtılacak. serbest bırakmak. (“Roald Dahl’ın bir çocuk kitabından uyarlanan bir sahne müzikalinden uyarlanan Matilda”, Birleşik Krallık’ta çok seviliyor. Müzikal, 2011’den beri Londra’nın West End bölgesinde yayınlanıyor.)

Birleşik Krallık, Danimarka, Almanya ve İtalya gibi ülkelerde tiyatroları bulunan Londra merkezli bir sergici olan Vue International’ın kurucusu ve CEO’su Tim Richards, “Neler yapılabileceğine dair iyi bir örnek olacak” dedi. “Büyük ekran için yapılmış bir sinema varsa, o da ‘Matilda’dır.”

Bu makale için yorum yapmaktan kaçınan Sony Pictures, uyarlamayı denetleyecek dizinin yönetmeni Matthew Warchus ile 2015 yılında “Matilda the Musical”ın sinema haklarını satın aldı. Aynı zamanda Netflix, aile filmleri listesini güçlendirmeye çalışıyordu ve gözünü Roald Dahl malikanesine dikmişti. (2021’de Netflix nihayetinde tüm Dahl mülkünü satın alarak şirkete “Charlie and the Chocolate Factory” ve “The BFG” gibi kitapları filmlere ve televizyon programlarına uyarlama ve aynı zamanda yayın haklarını kontrol etme yeteneği verdi.)

2019’un sonunda şirketler, Netflix’in “Matilda the Musical”ı finanse edeceği ve Sony ve İngiliz yapımcı Working Title Films ile birlikte yapımcılığını üstleneceği bir anlaşmaya girdi. Netflix, Sony’nin hakların sahibi olacağı ve sinemayı sinemada yayınlayacağı Birleşik Krallık ve İrlanda hariç, bitmiş ürünün haklarını dünya çapında kontrol edecekti. “Matilda the Musical” önümüzdeki yaza kadar Birleşik Krallık veya İrlanda’da Netflix’te görünmeyecek, ancak Noel’de Amerika Birleşik Devletleri ve diğer ülkelerde izlenebilecek.

“Matilda the Musical” Birleşik Krallık’ta geleneksel bir tiyatro gösterimi alıyor. Kredi… Netflix

Şimdiye kadar sinema olumlu eleştiriler aldı. Independent bunu “köpüklü, tuhaf bir zevk” olarak nitelendirirken, The Guardian bunu “zevkle sunulan keskin bir eğlence” olarak nitelendirdi. Rotten Tomatoes’da yüzde 100 olumlu bir derecelendirmeye sahip ve 54 milyon dolarlık bilet sattığı İngiliz gişesinde orijinal “Peter Rabbit” in yaptığı türden bir işi yapabilir.


“Glass Onion” ve “Matilda”nın gişe performanslarının Netflix’in tiyatro dağıtımına yaklaşımı üzerinde uzun vadeli bir etkisinin olup olmadığı büyük bir soru. Netflix’in iç işleyişi hakkında bilgi sahibi olan üç kişiye göre, şirketin sinema grubundaki çok sayıda yönetici, Netflix’in sinema yayınlarıyla ilgili daha geleneksel bir strateji benimsemesini istiyor, ancak yardımcı yöneticiler Ted Sarandos ve Reed Hastings, akışa odaklanmaya devam ediyor. Sarandos geçen ay bir kazanç görüşmesinde “Filmlerimizi üyelerimiz için yaptığımıza dair hiçbir şüphe yok ve onları Netflix’te izlemelerini gerçekten istiyoruz” dedi ve ekledi: “Çoğu insan filmleri evde izliyor.”

Netflix bu makale için yorum yapmaktan kaçındı.

Netflix’in en büyük filmleri için önemli bir sinema gösterimi hakkındaki tartışmalar, iç meseleleri açıklamak için anonimlik koşuluyla konuşan üç kişiye göre, şirketin hisselerinin iç karartıcı bir ilk çeyrek kazanç raporunun ardından yüzde 35 düşmesinin ardından ciddi bir şekilde Nisan ayında başladı. Şirketin 2021’de 450 milyon dolara satın aldığı iki “Knives Out” devam filminden biri olan “Glass Onion” mükemmel bir aday gibi görünüyordu. Orijinal, yurtiçinde etkileyici bir 165 milyon dolar hasılat elde etti – herhangi bir iyi bilinen fikri mülkiyete dayanmayan bir film için kayda değer bir başarı.

Şirketin dağıtım direktörü Spencer Klein, Las Vegas’taki sinema sahipleri ticaret kongresine giderek hevesli sergi sahiplerine Netflix’in abone sayısındaki yavaşlama ışığında şirketin daha geniş sinemalarda gösterime girmeyi düşündüğünü bildirdi. Mayıs ayında üst düzey yönetimin katıldığı bir toplantıda konu yeniden gündeme getirildi ve tartışmalar Haziran ayında devam etti. tiyatrolarda zaman. (Özellikle bu fikir hiçbir zaman fazla ilgi görmedi.)

Üç kişi, her konuşmanın aynı şekilde sona erdiğini söyledi ve Bay Sarandos, tiyatro modelinin kafa karıştırıcı bir dikkat dağıtıcı olduğu ve şirketin en iyi filmlerinin Netflix’te gösterilmesi gerektiği konusunda kararlıydı. Eylül ayına kadar Bay Sarandos tartışmaya yeniden dahil oldu ve sinema ekibinin iki şeyi incelemek üzere pazarı test etmek için “Cam Soğan” kullanmasına izin verdi: büyük bütçeli Netflix filmlerinin sinemalarda para kazanıp kazanamayacağı. gereken ek pazarlama ve baskı maliyetleri; ve bu ek pazarlama maliyetlerinin nihayetinde filmin akış platformundaki performansını iyileştirip iyileştirmeyeceği.

Netflix, “Glass Onion”u 600’den fazla sinemada yayınlıyor, ancak bu, şirketin sinema grubundan bazılarının istediğinin altında. Kredi… Netflix, Associated Press aracılığıyla

Tartışmalara aşina olan kişilere göre, Netflix’in sinema şefi Scott Stuber, “Glass Onion”u 1.000 ila 2.000 ekran arasında geniş bir gösterime sokmayı umuyordu. Bay Sarandos 500 istedi. Filmin gösterime girmesi ile internete girmesi arasında 30 günlük bir süre ile 600’den fazla ödemeyi kabul ettiler. Bay Sarandos, sadece bir hafta oynamasını ve sergicilerin gişe rakamlarını haber medyasına vermeyeceklerine söz vermelerini talep etti. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük iki sinema zinciri olan AMC Theatres ve Regal Cinemas, ilk kez Netflix ve diğer küçük zincirlerle bir anlaşma yaptı. AMC’nin CEO’su Adam Aron, o sırada yaptığı açıklamada, anlaşmanın “hem tiyatro izleyicilerinin hem de yayıncıların başarılı bir şekilde bir arada var olmaya devam edebileceğini” gösterdiğini söyledi.


Bu coşku kısa sürdü, Bay Sarandos geçen ayki kazanç çağrısı sırasında internete bağlılığını vurguladığında bastırıldı.

Şirketin iç işleyişine aşina olan bir kişiye göre, büyük sergicilerden bazıları onun sözlerinden sonra anlaşmadan çekilmeyi düşünüyorlardı. Sadece bir başarı öyküsünün üst düzey yöneticilerin düşüncelerini değiştireceğini umdukları için kaldılar. Netflix’in “Glass Onion” pazarlamasına sağlıklı bir bütçe ayırmasına, “Sunday Night Football” ve “Saturday Night Live” sırasında reklam yayınlamasına ve fragmanını “Black Panther: Wakanda Forever” ve “Ticket” gibi filmlerden önce sinemalarda göstermesine yardımcı oldu. cennete.”

“Glass Onion”un yönetmeni Bay Johnson bu hafta The Hollywood Reporter’a sinema hakkında “Olabildiğince çok insanın sinemalarda görmesini istiyoruz” dedi. “Sonra da Netflix’te yayınlandığında inanılmaz derecede iyi performans göstermesini istiyoruz; böylece birçok insan onu görüyor ve böylece herkese, en çok da Netflix’e bu iki şeyin bir arada var olabileceğini gösteriyor.”

Bay Sarandos’un düşüncesi, diğer büyük stüdyo başkanlarının şimdi inandığı şeye ters düşüyor.

Warner Media Discovery’nin CEO’su David Zaslav yakın tarihli bir yatırımcı konferansında “Veriyi gördüm” dedi. “Sinemada açılan bir film, doğrudan akışa koyduğunuz bir filmin yanı sıra beş kez oynuyor.”

Ancak sinemada film gösterimi bu günlerde bir süre meselesi olmaktan çok uzak. ABD gişeleri 2019’a kıyasla yaklaşık yüzde 32 düştü ve pandemi sinemaya gitme alışkanlıklarını önemli ölçüde değiştirdi. Daha yaşlı sinemaseverler henüz çok sayıda sinemaya dönmedi ve stüdyolar daha az film çekiyor, aslında yüzde 36 daha az. Bir katılımcı, üç büyük yayın şirketi olan Netflix, Amazon ve Apple’ın her yıl sinemalarda toplamda yaklaşık 20 film yayınlaması durumunda, bunun açığı kapatmaya ve potansiyel olarak işi sağlıklı bir yere döndürmeye yardımcı olacağını söyledi.

O zamana kadar tiyatro zincirleri, “Glass Onion” ve “Matilda” gibi yayınların şirketleri kendileri gibi daha fazlasını denemeye ikna edeceğinden umutlu.

“‘Glass Onion’un çok sınırlı bir sürüm olmasına rağmen, ilgiyi kesinlikle gelecekte daha fazlasını yapmaya çekecek kadar yeterli sayı sunacağını umuyorum, çünkü yakında bazı harika filmler var,” dedi Bay. Vue International’dan Richards söyledi. “Yavaş ilerliyorlar ama düşüncede bir değişiklik olacağını umuyorum.”
 
Üst