Garip Elektrikli Otomobil Aptera, Tesla’nın Şarjına Talip Oldu

bencede

New member
Manşet fotoğrafımızda gördüğünüz “şey” bir araba, birebir vakitte elektrikli, tıpkı vakitte güneş gücüyle çalışıyor. Aptera isimli şirketin ürettiği tıpkı isimli bu elektrikli otomobil prototipi, mühendislerin yaptığı bir ‘latife’ yardımıyla Tesla’nın şarj aletini kullanıyor.

Spesifik olarak Aptera, Tesla’nın J1772 model numaralı şarj istasyonunu kullanıyor. Bahisle alakalı yapılan bir soru yanıt etkinliğinde Aptera’nın CEO’su, Tesla’nın bu şarj istasyonuna talip olduklarını belirtti.

‘Seri üretime geçmek istiyorsak bu şarj istasyonu gerek’



Aptera CEO’su Chris Anthony, Tesla J1772 şarj istasyonlarının bir hayranı olduğunu belirterek prototipte de bu şarj istasyonunu kullandıklarını belirtti. Olağan ki seri üretime geçebilmek için bu şarj istasyonlarının kullanmasının müsaadesinin Tesla’dan alınması gerekiyor.

CEO’nun Tesla’nın o spesifik şarj istasyonunda ısrar etmesinin niçini ise kullanmasının kolay oluşu, farklı şarj etme suratlarıyla uyumlu oluşu ve ‘güzel’ görünüşü. Şu an için çabucak hemen Tesla’ya yapılan davete karşı bir dönüş alınmadı.

Eğer Aptera’nın bu “şeyini” merak ediyorsanız, buradaki ilişkiden aracın bilgilerinı inceleyebilirsiniz. Siz ne düşünüyorsunuz? Niyetlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.
 
Üst