Fırında Sebzeli But

Felaket

Member
Fırında Sebzeli But Tanımı İçin Gereçler

• 3 adet patates
  • 1 adet domates
  • 2 adet soğan
  • 2 adet kapya biber
  • 7 adet tavuk but
  • Domates salçası, tuz, karabiber, kimyon
Fırında Sebzeli But Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

Merhabalar hanımlar beyefendiler. Bu vakte kadar biroldukca yemek yaptım ancak hiç tanım koymamıştım. Bu yemeği hanım paklık yaparken yaptım. Ee daima yemekleri bayanlar yapacak değil ya bizim de yardımımız dokunsun.

1. Evvel patatesleri orta uzunlukta küp küp doğruyoruz, daha sonra soğanları da tıpkı biçimde doğruyoruz.
  2. Son olarak kapya biberleri de fotoğraflarda göründüğü üzere küçük uzunluklarda doğrayıp fırın tepsimizin içine atıyoruz.
  3. Tepsiye atmış olduğumuz patates soğan ve kapya biberleri kendinize göre belirleyeceğiniz oranlarda tuz karabiber ve karabiber ile karıştırıp üzerine de gereğince zeytinyağını katıp karıştırıyoruz.
  4. Tavuk butlarını da fotoğrafta göründüğü üzere farklı bir tarafta tuz, karabiber, kırmızı biber ve kimyona buluyoruz.
  5. daha sonraki evrede ise tavuk butlarını bıçak ile kesip fırın tepsimize yaydığımız zerzevat karışımının üzerlerine diziyoruz.
  6. daha sonra domatesimizi de küp küp doğrayıp tepsimize koyuyoruz.
  7. sonrasındasında bir yemek kaşığı domates salçasını bir buçuk bardağı(300 ml) suyun içine katıp karıştırıyoruz ve bu karışımı tepsimize döküyoruz.Tepsimiz hazır.
  8. 200 derecede 40 dk civarı pişirmenizi öneriyorum. Dereceye ve dk’yı siz fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz.Bu benim birinci tanımım. Umarım beğenirsiniz.
Fırında Sebzeli But Tanımı Fotoğraflı Yapılışı