Faillerin artık kendi çocuklarını görmesine izin verilmemelidir

Beykozlu

New member
Adalet Bakanının Duyurulması

Şiddet içeren ortakların artık kendi çocuklarını görmesine izin verilmemelidir

Uygulamayı aç


Bir çocuk dövülürse, ebeveynlerin bakım ve erişim hakkı kısıtlanabilir. Adalet Bakanı Hubig, bunun gelecekte ortak veya partnere karşı şiddet ile de mümkün olması gerektiğini söyledi.







Berlin. Federal Adalet Bakanı Stefanie Hubig, endişelenme ve daha şiddetli faillere erişme hakkını kısıtlamak istiyor. SPD politikacı, Funke Media Grubu'nun gazetelerine, “Eşinize vurursanız, artık çocuğunu veya sadece eşlik eden bir kişinin huzurunda görememenizi beklemelisiniz,” dedi. Şimdiye kadar, bir ebeveynin bakım ve erişim hakkı ancak çocuğun kendisi şiddet yaşıyorsa kısıtlanabilir – ancak ortak istismar edilirse değil.


Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık


Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık

Gezenler, çocuklarla uğraşma yasağını riske atıyor


Hubig, “Yasada açıkça düzeltmeliyiz: diğer ebeveynlere karşı şiddet olduğunda, çocukla uğraşmak da sınırlı olabilir, hatta hariç tutulabilir. Çünkü çocuk anneyi dövdüğünde acı çeker,” dedi Hubig. Adalet Bakanı, birkaç gün önce Federal'da aile içi şiddete karşı korumayı güçlendirmesi gereken çeşitli reformları zorlamak istediğini açıklamıştı.

Röportajda Hubig, bakım ve erişim hakkının kısıtlanmasının gelecekte psikolojik şiddet nedeniyle de haklı olabileceğini vurguladı – “örneğin ciddi hakaretler veya tehditler nedeniyle”.


Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık


Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık

Bakanlık ayrıca kiracılık yasalarındaki değişiklikleri de kontrol ediyor


Bakan, kadınları şiddetten daha iyi korumak için kiracılık yasasını değiştirmek isteyeceğini açıkladı. Funke röportajında, “Aile içi şiddetten etkilenen herkes, eski ortağı inatçı bir şekilde dursa bile, en kısa sürede ortak bir kira anlaşmasından kurtulmak zorunda.” Dedi. Etkilenen birçok insan başka bir dairede yeni bir başlangıç istedi. Diyerek şöyle devam etti: “Bu genellikle bir sinir testidir. Eski ortağı ile ortak bir kira anlaşmasından çıkmak genellikle çok uzun sürer.” Bu nedenle, etkilenenlerin durumunun yasalara göre nasıl iyileştirilebileceğini inceliyor.

RND/DPA
 
Üst