Cybertruck’ın Daha Küçük Bir Versiyonu Geliyor Olabilir

bencede

New member
ABD merkezli dev araba üreticisi Tesla, 2019 yılında tam elektrikli kamyoneti Cybertruck’ı tanıtarak araba dünyasında heyecan yaratmıştı. Lakin farklı dizaynıyla dikkat çeken bu aracın çıkış tarihi konusunda biroldukça aksaklık yaşanmıştı.

birinci vakit içinderda 2021’de üretimine başlanacağı duyurulan Cybertruck’ın geçtiğimiz aylarda üretim tarihi 2022 sonuna ertelenmişti. Fakat dün sizlere aktardığımız bir haberde Tesla’nın internet sitesinden Cybertruck’ın üretim tarihinin 2022 olduğunu belirten tabirleri kaldırdığını; yani aracın çıkışının bir sefer daha ertelendiğini paylaşmıştık. Artık ise araçla ilgili farklı bir argüman ortaya atıldı. Bir analist, merakla beklenen aracın iki farklı versiyonunun olacağını tez etti.

Daha küçük bir Cybertruck gelebilir


Küresel Equity Research isimli şirkette analistlik yapan Trip Chowdry, Cybertruck ile ilgili değişik bir kestirimde bulundu. Kıymetli derecede Tesla payına sahip olduğu belirtilen bu analiste nazaran dev şirket, Cybertruck’ın iki farklı versiyonunu çıkaracak. Teze nazaran bunlardan biri hepimizin gördüğü prototiplerin boyutuna uygun, başkası ise bunlardan yaklaşık %15-20 daha küçük bir araç olacak.

Chowdry’e bakılırsa aracın küçük versiyonu Mart 2022 civarlarında özel bir sanal aktiflikte duyurulacak. Bunun yanı sıra aracın daha küçük bulunmasına ek olarak tam elektrikli aracın birinci dizaynına kıyasla değerli değişikliklere uğrayacağı da gelen tezler içinde yer aldı. Analist ayrıyeten, Steel Dynamics isimli çelik üreticisi firmanın da Cybertruck’ın dış iskeletinin tek tedarikçisi olacağını, aracın her iki versiyonunda bu şirketin rol oynayacağını kelamlarına ekledi.

Elon Musk daha evvel bu fikri değerlendirmişti


Şirket CEO’su Elon Musk da daha evvel küçük bir Cybertruck fikrini kıymetlendirmiş ve üretim konusunda uzun vadede mantıklı olabileceğini söylemişti. Musk’ın bu kanıları, kimi Tesla sahiplerinin çekincelerini lisana getirmesinin akabinde gelmişti. Bu beşerler, Cybertruck’ın standart Amerikan garajlarına boyutundan dolayı sığamayacağını söz etmişti.

Lakin Musk, daha sonraki açıklamalarında kamyonetin boyutunun 2019’da tanıtılan prototiple birebir olacağını belirterek ihtimalin gerçekleşme mümkünlüğünü düşürmüştü. bir daha de Chowdry’nin savları yanlışsız çıkarsa; daha kompakt, potansiyel olarak uygun fiyatlı ve birtakım bölgelerdeki yapılara daha uygun bir Cybertruck’ın beşerler tarafınca ilgi çekme mümkünlüğünün yüksek olduğunu söyleyebiliriz.
 
Üst