Çocuk hastanesi bombalandı – Selenskyj yeniden inşa edileceğini duyurdu

Beykozlu

New member
Kiev/Washington. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rus füze saldırısında ağır hasar gören Kiev'deki çocuk hastanesinin yeniden inşa edileceğini duyurdu. Zelenski, hastaneyi desteklemek için 100 milyon grivnanın (2,3 milyon avroya eşdeğer) tahsis edildiğini ve ardından 300 milyon grivnanın daha tahsis edileceğini söyledi. Kliniği destekleyen tüm özel bağışçılara teşekkür etti ve saldırıda yakınları ölen veya yaralanan tüm ailelere yardım sözü verdi.


Daha fazlasını okuyun Reklamcılık


Daha fazlasını okuyun Reklamcılık


Pazartesi günü Ukrayna'ya düzenlenen roket saldırısında 40'tan fazla kişi öldü ve 100'den fazla kişi yaralandı. Kiev'deki bir çocuk hastanesinin bombalanması uluslararası alanda dehşete yol açtı. BM Güvenlik Konseyi'nin acil toplantısında, Rusya'nın eylemleri sert bir şekilde eleştirildi.

Moskova, roket saldırısının ardından Ukrayna PR'ından bahsediyor


“Bu, elbette, bir halkla ilişkiler gösterisi, bu durumda kan temelli bir halkla ilişkiler gösterisi,” dedi Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov. Ukraynalılar uçaksavar savunmalarını kullanmada o kadar beceriksizdi ki, bu füzelerden biri hastaneye çarptı, diye iddia etti Rus devlet televizyonuna verdiği röportajda. Şimdi Kiev, bu trajediyi Başkan Volodymyr Zelensky'nin NATO zirvesine katılımının arka planı olarak kullanmaya çalışıyor.


Daha fazlasını okuyun Reklamcılık


Daha fazlasını okuyun Reklamcılık

BM Güvenlik Konseyi, Ukrayna'daki çocuk hastanesine yönelik Rus saldırılarını görüştü


Rusların Ukrayna şehirlerine yönelik saldırılarında ölü sayısı artıyor. Moskova'dan alaycı yorumlar geliyor.

Kaynak: dpa

ABD ve ortakları Kiev'e hava savunmasını güçlendirme sözü verdi


ABD ve diğer NATO ülkeleri, Ukrayna'ya Rus hava saldırılarına karşı savunma için ek ekipman sağlamak istiyor. ABD Başkanı Joe Biden bunu, savunma ittifakının 75. yıl dönümünü kutlamak için Washington'da düzenlenen bir törende duyurdu. ABD ve birkaç ortağın ortak açıklamasında, “ek” Patriot hava savunma sistemlerinden de bahsedildi.

Ayrıca, Kiev'e Nasams veya Iris-T gibi düzinelerce taktik hava savunma sistemi gönderileceğini söyledi. “Bu sistemler Ukrayna'nın hava savunmasını daha da genişletecek ve güçlendirecek.” Ortak açıklama ABD, Almanya, Hollanda, Romanya ve İtalya'dan geldi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyy, Washington'da minnettarlığını dile getirdi. Platform X'te, Patriots ve hava savunma sistemlerinin “Rus insansız hava araçlarını ve füzelerini yok etmeye ve Ukraynalıları Rus teröründen havadan daha iyi korumaya” yardımcı olacağını yazdı, örneğin ülkenin en önemli çocuk hastanesine yapılan vahşi saldırıda olduğu gibi.


Daha fazlasını okuyun Reklamcılık


Daha fazlasını okuyun Reklamcılık


Kiev'in kendi açıklamalarına göre, şimdiye kadar toplam dört Patriot sistemi alındı. Bunlardan üçü Almanya tarafından sağlandı. Bir diğeri de Romanya tarafından vaat edildi.

Ukrayna'daki savaş, Washington'daki NATO zirvesinin ana konularından biri. Savunma ittifakının 32 üye ülkesinin devlet ve hükümet başkanları, NATO'nun 75. yıl dönümünü orada kutluyorlar.

Pistorius NATO'ya seslendi: Ukrayna'ya daha fazla yardım gerekiyor


Savunma Bakanı Boris Pistorius (SPD), NATO ortaklarını Ukrayna'ya askeri desteği artırmaya çağırdı. Bütçe planlarına göre, Alman fonunda “bu anlamda bir boşluk yok”, ancak bu yılkinden daha küçük bir miktar, dedi SPD siyasetçisi Washington'daki NATO zirvesinin aralarında. Ortak görev, “Ukrayna'ya ihtiyaç duyduğu şeyde, ama aynı zamanda karşılayabileceğimiz şeyde yardım etmek.”




Kriz Radarı


RND dış haberler muhabiri Can Merey ve ekibi, her Çarşamba yayınlanan güvenlik durumu bülteninde küresel krizlerin gelişimini analiz ediyor.


Pistorius, “Ancak aynı zamanda bunu, Avrupa'daki diğer tüm ortaklara Ukrayna'yı bu yıl ve gelecek yıl daha ileriye götürmek için daha fazla çaba göstermeleri çağrısı olarak anlayın” dedi.


Daha fazlasını okuyun Reklamcılık


Daha fazlasını okuyun Reklamcılık

Putin ve Modi Moskova'da yakın işbirliği sözü verdi


Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Kremlin başkanı Vladimir Putin'e yaptığı iki günlük ziyarette iki ülke arasındaki ortaklığı övdü. Her ikisi de onlarca yıllık ilişkiyi daha da genişletilmesi gereken “imtiyazlı stratejik ortaklık” olarak övdü. Görüşmelerden sonra yapılan ortak açıklamada, iki ülkenin askeri teknolojiler konusunda iş birliğine devam etmek istediği söylendi. Bu nedenle, Rus silahları ve savunma ekipmanları için Hindistan'da yedek parçaların ortak üretimi teşvik edilmelidir.

Moskova'daki hükümete göre Hindistan, Batı yaptırımları zemininde Rus petrolünün en büyük alıcısı haline geldi. Interfax haber ajansına göre Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak, “Hindistan en önemli pazar ve bugün Hindistan enerji sektöründeki kilit ortaklarımızdan biri” dedi. Ona göre Rusya geçen yıl Hindistan'a 90 milyon ton petrol tedarik etti.

RND/dpa
 
Üst