Amazon’dan Yeni Fire TV’ler: Allways-On-Display, Alexa ve indirimli TV’ler

Adanali

Member
Amazon şimdi en son akıllı TV’sinin dört farklı boyutta piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Amazon, bu yeni ürünlerle müşterilerine bir dizi işlev ve hizmetle daha da kişiselleştirilmiş bir eğlence deneyimi sunmak istiyor. Almanya’da, yeni bir TV için ön sipariş verirken erken kuş indirimi alabilirsiniz.
























Amazon’un Omni QLED Serisi nedir?










Amazon, 1 Haziran 2023’ten itibaren 43 inç ila 65 inç arasında değişen dört boyutta satışa sunulacak olan en yeni TV cihazı Fire TV Omni-QLED serisini tanıttı. Seri, tümü 4K QLED ekran üzerinden kullanılabilen Alexa widget’larından dinamik sanata ve özenle seçilmiş kişisel galeriye kadar bir dizi özelliği destekler. TV, HDR10+, HLG, Dolby Vision IQ ve HDR10+ Adaptive dahil olmak üzere birçok HDR teknolojisi özelliğine sahiptir.
























Hangi işlevler var?










Fire TV Omni-QLED Serisi yalnızca akış sağlamakla kalmaz, aynı zamanda Ambient TV özellikleri sunarak müşterilerin akış yapmadıkları zamanlarda TV’lerini akıllı bir ekrana dönüştürmelerine olanak tanır. Her şey, Echo Show (karşılaştırmalı test) ve The Frame serisinden Samsung TV’lerin bir karışımı gibi görünüyor. Aktif olarak TV izlemediğiniz zamanlarda ekrana sanat eserleri ve akıllı ev fonksiyonları hakim olmalıdır.




Somut olarak, yeni TV’ler takvim ve hatırlatıcılar gibi Alexa widget’larını veya en iyi 10 filmin yer aldığı bir widget’ı gösteriyor. Ayrıca TV, akıllı ev veya eğlence deneyimini kontrol etmek için Alexa rutinleriyle entegre edilebilir. Ayrıca yeni TV’ler, ortam parlaklığına uyum sağlamak için ışık sensörleri sunuyor.




Duvar kağıtları olarak zengin bir sanat, film, çizgi roman ve fotoğraf koleksiyonu var. Gelecekte Omni TV’ler de AI desteği ile çalışabilmelidir. Burada sesle oluşturulan duvar kağıtlarına sahip olabilirsiniz – “Alexa, Mars’ta bir kedi göster”. Şimdiye kadar, bu yalnızca erken bir alfa sürümünde çalışır.




Gerekirse, müşteriler mikrofonları kapatabilir, hareket algılamayı devre dışı bırakabilir veya ekranda hiçbir bilginin görüntülenmemesi gereken sessiz saatler ayarlayabilir.
























İlk izlenim










Sonuç olarak, yeni Amazon TV’ler harika görünüyor. Görüntü kalitesi çok iyi, ses kullanılabilir ve yeni ek işlevler eğlenceli. Değişen duvar kağıtlarına ve Alexa işlevlerine sahip bir TV istiyorsanız, burada mutlu olabilirsiniz.
























Fiyat: erken kayıt indirimi










43, 50, 55 ve 65 inç boyutlarındaki Fire TV Omni QLED serisi ön siparişe açıldı. 43 inç için yaklaşık 400 Euro’dan başlıyor – Amazon’a göre Haziran ayındaki fiyat 600 Euro’dan başlıyor. 55 inç Omni TV şu anda 800 Euro RRP yerine 549’a mal oluyor. 11 Nisan 2023 tarihine kadar ön sipariş veren müşteriler indirimden yararlanacaktır.
 
Üst