80 yaşındaki tenisçi, azmiyle gençlere örnek oluyor

Beykozlu

New member
İzmir’de yaşayan 80 yaşındaki Aksel Lohner, ilerleyen yaşına karşın tenis oynamaya devam ediyor.

Babasının yönlendirmesiyle 6 yaşında başladığı tenise 16 yaşına kadar devam eden Lohner, spor hayatını basketbolla sürdürdü.

Basketbolu 32 yaşında bırakarak bir daha çocukluk tutkusuna dönen Lohner, 48 yıldır tenis raketini elinden bırakmıyor.

Ulusal ve memleketler arası tertiplerde hayli sayıda madalya kazanan Lohner, performansı ile gençlere örnek oluyor.

Lohner, AA muhabirine, sporun her yaşta yapılabileceğini, her insanın kesinlikle bir spor kısmıyla ilgilenmesi gerektiğini söylemiş oldu.

Sporun insanları bir epeyce yaşlılık hastalığından koruduğuna inandığını tabir eden Lohner, yaşına karşın dinç görünümünü de tenise borçlu olduğunu aktardı.

Tenisin hayatının en kıymetli kesimlerinden biri olduğunu lisana getiren Aksel, “Gençliğimizde İzmir’de tenis yalnızca yazın oynanan bir spordu. Zira kışın alanlarda ot yetişirdi. Baharda tekrar kortlar yapılırdı. Kortlarda 5-6 ay oynanır kışın bir daha nadasa bırakılırdı. Tenis olmasa hayatımdan epeyce büyük bir şey eksik olur. Sıhhat açısından da epey kıymetli olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple tenise devam etmeye niyetliyim.” yorumunda bulundu.

Haftanın 5 günü nizamlı olarak antrenörüyle idman yaptığını ve veteran turnuvalarında Türkiye’yi temsil ettiğini söz eden Lohner, şöyleki konuştu:

“Veteran olarak gerek Türkiye’de gerekse milletlerarası turnuvalara katılıyoruz. Seçmelere katılıyoruz, ulusal ekibe giriyoruz. İspanya’da, Sırbistan’da turnuvalara katıldım. Kazandığımız maçlar oluyor kadro olarak. Konutta kasa kasa kupalarım var. Koyacak yer kalmadı.”

Sıhhatini tertipli spor yapmaya borçlu olduğunu vurgulayan Lohner, “Sporun sıhhat tarafı epey değerli. Sıhhatin bir ayağı spor, benim için ise tenis. 80 yaşlarında İzmir’de oynayan 5 oyuncu var. ötürüsıyla aslında hayli olağanüstü bir şey değil. 10 yıl daha sonra farklı gelebilir.” diye konuştu.

Aksel Lohner ile birlikte çalışan Cet Can Türk (25) ise Lohner’in kendisi için örnek sportmen olduğunu söylemiş oldu.

Lohner ile haftanın beş günü kortta buluştuklarını aktaran Türk, “Aksel abinin bu yaşındaki seyahatinde birlikteiz. Haftada 5 gün oynuyoruz. Aksel abinin beni tercih etmesi beni epeyce memnun ediyor. Kulüpteki herkes ona ‘bu yaşında nasıl oynayabiliyorsun’ diye soruyor.” sözlerini kullandı.
 
Üst