2024 Ford Mustang Tanıtıldı: İşte Özellikleri

bencede

New member
Otomobil dünyasının değerli isimlerinden Ford, en çok ilgi nazarann modellerinden bir tanesi olan Mustang’i yeniledi. Gerçekleştirdiği bir aktiflikte 2024 model olarak lanse edilen Mustang’i tanıtan şirket, araba tutkunlarını bir sefer daha mest etmeyi başardı. Gelin daima bir arada, 2024 Ford Mustang‘e yakından bakalım.

Ford Mustang, ebediyen kaslı yapısıyla ilgi goren bir arabaydı. Bu durum, 2024 model Mustang’de de kendini göstermiş durumda. Ayrıyeten araba için klasikleşmiş olan far tasarımı, LED takviyeli farlarla korunmuş durumda. İri ızgara her zamanki üzere bizlere gülümserken, at biçimindeki logo da ihmal edilmemiş. Aracın art kısmında ise dörtlü egzoz çıkışı ve bir daha evvelki senelerda da alışık olduğumuz stopların varlığına şahitlik ediyoruz.

Karşınızda tüm ihtişamıyla 2024 Ford Mustang


Dış dizaynıyla kendine hayran bırakan Ford Mustang, iç dizaynda da birebirini yapıyor. O denli ki aracın iç kısmına baktığımız anda birleşik yapıdaki ekranlar görüyoruz. 12,4 inç boyutundaki gösterge ekranı, büsbütün dijital olarak tercih edilmiş ve Unreal Engine destekliyor. Unreal Engine dayanağı, bu gösterge ekranının hem özelleştirilebildiği olduğunu tıpkı vakitte 3 boyutlu animasyonları desteklediği manasına geliyor. 13,2 inç bilgi-eğlence ekranı ise SYNC 4 sistemiyle donatılmış. Araç sahipleri, bu ekranı kullanarak ambiyans aydınlatmayı bile ayarlayabilecekler.


İç kısımdaki ayrıntılar bunlardan ibaret değil. Ford Mustang’in ruhuna yakışır bir biçimde klasik biçimde tercih edilen vites topuzu, bir daha klâsik bir el freni ile bir arada kullanılıyor. Ayrıyeten Mustang yazılı bir rozet, yolcu havalandırma bölmesinin olduğu yere yerleştirilmiş ve beşere neyin ortasında olduğunu hatırlatıyor.


Ford Mustang, sürekli kuvvetli motoruyla dikkat çeken bir araçtı. Bu durum, 2024 model Mustang için de geçerli. 5.0 litrelik Coyote V8 motordan güç alan Mustang, şirkete göre bugüne kadar tanıtılan tüm Mustang modellerinin en kuvvetlisü. Beygir gücü hakkında net bir açıklama yapmayan Ford yetkilileri, aracın en az 480 beygir gücünde olacağını söylemekle yetindiler. Bu kuvvetli motor, altı ileri vitesli manuel yahut 10 ileri vitesli otomatik şanzıman ile satın alınabilecek.


2024 Ford Mustang, birtakım etkileyici teknolojik özelliklerle de donatıldı. Örneğin bu araçta bulunan Remote Rev isimli bir özellik, Mustang’ın kumanda ile uzaktan çalıştırılmasına imkan tanıyor. Ford CoPilot360 isimli şoför yardımcı paketini de sunan 2024 model Mustang, dur-kalk özellikli adaptif sürat sabitleyici, şerit takip sistemi ile sürat limiti tabela tanıma özelliklerine sahip. Ayrıyeten kablosuz Android Auto yahut Apple CarPlay de bu araçta mevcut.


Tüm bu özelliklere sahip olan 2024 model Ford Mustang’in fiyatı ise şu an için gizemini koruyor.
 
Üst