2022 Suzuki Baleno Tanıtıldı: İşte Özellikleri

bencede

New member
Japon araba üreticisi Suzuki, Hindistan’da gerçekleştirdiği bir aktiflikte yenilenen hatchback modeli Baleno‘yu tanıttı. Birinci defa 2015 yılında piyasaya sürülen ve yıllar içerisinde Türkiye’nin de ortalarında olduğu bir fazlaca ülkede piyasaya sürülen Baleno, kısmen yenilenen tasarımı ile dikkat çekebilir üzere görünüyor.

Suzuki’nin 2022 model hatchbacki, iri bir ızgara yapısına ve bu ızgaranın boyutuna nazaran küçük kalmış olan far yapısı ile karşımıza çıktı. Biraz yüksek üzere görünen küçük araba, art kısımda ise C harfinden esinlenerek tasarlanmış bir aydınlatma dizaynına sahip. Dizaynın hoş olup olmadığına ait yorumu siz kıymetli takipçilerimize bırakıyoruz…

Karşınızda 2022 model Suzuki Baleno


Aracın iç dizaynına baktığımızda gözümüze çarpan birinci ayrıntının 9,0 inç büyüklüğündeki multimedya ekranı olduğunu söyleyebiliriz. Bu multimedya ekranı, cümbüş sisteminin denetimi ile birlikte araçla ilgili bilgiler de veriyor. Suzuki Baleno’nun 360 derece görüş imkanı sunan kamerası da bu ekran üzerinden denetim ediliyor. Mühendisler, gösterge ekranını ise teknolojiden uzak, analog biçimde tercih etmişler.


Suzuki Baleno’nun motor özelliklerine baktığımızda, fazla bir çeşitlilik nazaranmiyoruz. Tek bir motor seçeneği sunan hatchback, 90 beygir güç ve 113 Nm tork pahasına sahip 1.2 litrelik atmosferik motorla geliyor. Bu motor, 5 ileri manuel ya da 5 ileri otomatik şanzıman ile tercih edilebiliyor.


Suzuki, 2022 model Baleno’nun fiyatını ve hangi ülke pazarlarında piyasaya sürüleceğini açıklamadı. Lakin şirket, 2020 yılı prestijiyle bu arabayı Avrupa pazarından kaldırmaya başladı. Zira 2019 yılında Latin NCAP* testlerine giren Suzuki Baleno, 0 yıldız derecelendirmesi almıştı. bir daha de Hindistan, bu araçtan bir türlü vazgeçmedi. Suzuki, Hindistan’da 1 milyondan fazla Baleno sattı ve hala da satmaya devam ediyor…

*Latin NCAP, Türkiye’de önemsediğimiz Euro NCAP’in Latin Amerika ve Karayipler versiyonudur.
 
Üst