2022 Ford Ranger Tanıtıldı: İşte Yenilenen Tasarımı

bencede

New member
Ford’un 2011 yılında üretmeye başladığı ve Avrupa’daki Ranger modellerin yerini alan Ford Ranger T6, uzunca bir müddetdir büyük bir yenilemeden geçmeden piyasada yer almaya devam ediyordu. Ancak Ford, geçen 11 yıllık müddetin akabinde en sonunda Ranger’a el atmaya karar verdi. ABD’li araba devi, büyük tasarım değişiklikleriyle bir arada gelen yeni 2022 Ford Ranger’ı tanıttı.

Yeni Ford Ranger’ın en ön plana çıkan özelliği olağan olarak dizaynıydı. Yeni kuşak kamyonetlerine misal bir tasarım çizgisi sunan Ford, bir daha de ön kısmında Ranger’ı bu araçlardan ayıracak kadar fazla ayrıntıya yer veriyor. Ayrıyeten araç, son gördüğümüz Ford kamyonetlerinden farklı olarak Ford’un klasik logosuyla bir arada geliyor.

Karşınızda yeni Ford Ranger:


Yeni Ranger, eskisine nazaran daha geniş boyutlara konut sahipliği yapıyor. Aracın aks genişliği ve kasası, evvelki modele bakılırsa 50 milimetre daha genişletildi. bu biçimdelikle artan aks uzunluğu yardımıyla bilhassa art koltukta oturan yolcular daha fazla diz arasına sahip olabilecek ve artan kasa yardımıyla araçla bir nebze daha fazla yük taşınabilecek.


2022 Ford Ranger’ın motor seçeneklerine indiğimizde bizi 3,0 litrelik turbodizel V6 karşılıyor. Evvelki modelde motor, 2,5 litrelik dizel motordu. Ford, yeni motoruyla ilgili bilgileri çabucak hemen paylaşmadı lakin motorun güzel bir performans sunan motor olması bekleniyor. Bu motorun yanı sıra yeni Ranger, tek yahut çift turbolu 2,0 litrelik motor seçeneği de olacak. Araç, 6 ileri vitesli ya da otomatik şanzıman ile kullanılabilecek. Son olarak alıcılar, 4×2 ya da 4×4 sürüş seçenekleriyle araca sahip olabilecekler.


Aracın içine geldiğimizdeyse Ford Ranger’ı sevip de ortasından nefret edenleri sevindiren bir değişiklikle karşılaşıyoruz. Ford, direksiyonu daha çağdaş hale getirilmiş, ortasında iki adet ekran bulunan ve çok derli toplu görünen bir dizayna mesken sahipliği yapıyor. Araç, standart olarak dijital gösterge paneliyle satışa sunulacak.

Yeni Ford Ranger’ın Avrupa’da 2022’nin sonunda satışa sunulması bekleniyor.
 
Üst