1987 Model Porsche ve BMW Drag Yarışında Kozlarını Paylaştı

bencede

New member
2021 yılını geride bırakmadan evvel klasikleşen drag yarışı haberlerimizin bir yenisiyle daha karşınızdayız. Bu yıl boyunca düzenlenen drag yarışları bize bir hayli heyecan veren an yaşattı. Takipçilerimizin hatırlayacağı üzere geçtiğimiz hafta birbirinden kuvvetli son model iki Mustang arabası pistin tozunu attırmıştı. Yeni yıla girmedilk evvel bu sefer de eskileri yad etmek hoş olabilir.

YouTube’un ünlü araba kanallarından biri olan TLFclassics, iki eski toprak arabası drag yarışında karşı karşıya getiriyor. İlgi alımlı bu yarışta 1987 model Porsche 944 ve bir daha 1987 model BMW M535i modelleri kozlarını paylaşıyor. Okurlarımızın bir kısmının hatırlamayacağı ve bir kısmının da gençliğinin bir kesimi olan bu araçlar, ‘ne var ise eskilerde var’ dedirtebilir. Lakin yarışa geçmedilk evvel gelin, arabaların özelliklerine bir göz atalım.

Arabaların güç karşılaştırması:


Yarışın birinci iştirakçisi BMW M535i, zatenız fizikî açıdan M5 ile bir çok benzerlik taşıyor. Donanım olaraksa farklar göze çarpıyor. M30 sıralı altı motora sahip olan BMW M535i, 182 beygir gücü üretiyor. M5 ile olan donanımsal farklar olağan olarak arabanın fiyatına da yansıyor. Yarışta daha düşük performanslı M535i’nin de ‘bütçe’ sebepleri niçiniyle tercih edildiği belirtiliyor.

Yarışın kırmızı renkli öteki iştirakçisi Porsche 944 ise rakibi karşısında daha fazla beygir gücü üretebiliyor. 2.5 litrelik dört silindirli turbocharger motoruyla 217 beygir gücü üretiyor. Yarışta kullanılan her iki araç da 18 bin dolar üzere bir fiyata sahip. Artık bu iki eski toprak arabanın drag pistindeki hünerlerine göz atalım.

Yarışın birinci etabında (BMW 2:56 – Porsche 5:17 dk) arabaların pisti tamamlama müddetleri ölçülüyor. İkinci basamakta (9:39 dk) ise araçlar drag yarışında rekabet ediyor.

Yarışın görüntüsü:
 
Üst