yol güvenliği kursları yakında başlıyor (bonus ehliyet puanları ile)

Felaket

Member
Kötü yol güvenliğinin genç ana kurbanları

Okula odaklanma kararı, iki grup neden tarafından dikte edilmiş olabilir. Her şeyden önce, bir tür “beyaz tahta” üzerinde çalışarak, gelecekteki ehliyetler arasında doğru sürüş davranışı konusunda farkındalık yaratmak. Ama aynı zamanda, yol kurbanlarının belasını tomurcukta durdurmaya çalışmak, bu da en çok maruz kalan izleyiciyi tam olarak en gençlerde görüyor. Yalnızca 2021’de (Istat tarafından yapılan ankete göre geçen yıl), 15-29 yaş grubunda, ölümlerin üçte birinden fazlası (%35) kesin olarak, yüzde trajik ölüm, yanlış sürüş davranışına (yüksek hız, sarhoşluk durumu, dikkat dağınıklığı, vb.), açıkçası sadece erkek çocuklar açısından değil. Yine aynı yılda mutlak olarak 566 ölümden bahsediyoruz; buna 60.000’den fazla yaralı eklenmelidir.

Karayolu güvenliği eğitimini teşvik etmek için Bakanlığın girişimleri

Ancak karayolu güvenliği eğitimi kursları, MIM’in önümüzdeki okul yılında başlatmayı planladığı geniş kapsamlı bir projenin yalnızca bir parçasıdır. Ve Skuola.net sitesinin özetlediği gibi, yol güvenliği kültürünün teşvik edilmesi ve yanlış davranışların önlenmesi için çok sayıda girişim sağlar; bu, tüm yaş gruplarından öğrencileri farklı yoğunluk derecelerinde etkileyecektir. Örneğin, tüm ortaöğretim okullarında, Karayolları Kanunu ve karayolu cinayet kanunu ile ilgili temel bilgilerin bilgisi konusunda periyodik kontroller yapılacaktır. Daha sonra, sosyal medya veya video da dahil olmak üzere, gençlerle tanışmak ve karşılaştırmak için atölye çalışmaları kurulacaktır. Deneyimler de bekleniyor akran eğitimi – gençlerin etkileşimli ve sistematik bir şekilde başkalarına yardım ve öğrenme desteği sağladığı akran öğretimi etkinlikleri – üst düzey öğrenciler tarafından alt düzey öğrenciler için ve ayrıca üst düzey öğretmenler ve alt düzey öğrenciler arasında gerçekleştirilir.

Aynı zamanda, Bakanlık aynı zamanda Automobile Club Italia (ACI) ile güvenlik ve kaza önleme ve “güvenli sürüşe” yönelik faaliyetlerin olasılığı ile her seviyeden okula yönelik etkinlikler düzenlemek için bir Mutabakat Zaptı hazırlıyor. Vatandaşlık eğitimi öğretimi için aynı kılavuzda, karayolu güvenliği eğitimi için yeterli alan sağlamanın önemi hatırlatılacaktır. Son olarak, trafik polisi, Roma Sapienza Üniversitesi Psikoloji Bölümü, “Lorenzo Guarnieri” Derneği ve “Valdiserri” Derneği ile müfredatta tanıtılacak yeni içerikleri tanımlamak için yeni bir çalışma masası kurulacak. ve müfredat dışı eğitim yolları.

“İtalya’da her yıl çoğu çok genç olan çok sayıda insan trafik kazalarında hayatını kaybediyor. Kız ve erkek çocuklarımızı ihtiyatlı, güvenli ve bilinçli sürüşün önemi konusunda bilinçlendirmek çok önemli”Eğitim ve Liyakat Bakanı Giuseppe Valditara ilan etti.