Vade 2023, Foggiano belediye başkanı devlet sınavında

Felaket

Member
İkinci kez olgunlaştı

Olgunluk, seni daha önce alırdım” Antonello Venditti’yi şarkısında söylüyor Sınavlardan önceki gece. Haziran 2022’den beri Stornara (Foggia) Belediyesi’nin başında bulunan Roberto Nigro, görevi daha sonra devralmaya karar verdi.

Aslında otuz yıl önce Cerignola’daki (Foggia) Dante Alighieri ITC’de ticaret uzmanı olarak mezun oldu, ancak 2019’da yeniden okumaya başladı. Yüksek Öğretim Enstitüsünde Einaudi İle ilgili Foggia dört yıl boyunca akşam kursuna gitti, adresini seçti. yemek ve şarap.

“Aileden doğan eski bir tutkum,” dedi belediye başkanı, – Yemek pişirme sırlarını bana da aktaran annemden yemek yapmayı öğrendim. Bu yüzden daha fazlasını öğrenmenin doğru olduğuna karar verdim”.

Elinde sözlük, ilk sınava girdi: İtalyanca kompozisyon. Belediye başkanı, “‘WhatsApp çağında beklemeye övgü’ başlıklı güncel parçayı seçtim” diye ekledi.

Siyasetin mutfağı

Onu okula geri itmesine ek olarak, yemeğe olan sevgisi politik bağlılığını karakterize etti. Aslında Nigro, belediye başkanı olmadan önce 2009’dan 2013’e kadar il meclis üyesi ve önceki yönetimde belediye meclis üyesiydi.

Bu ikinci görev sırasında, “bölgeyi yiyecek ve şarap açısından zenginleştirmeye çalıştı. Çeşitli sorumlulukların yanı sıra, üretim faaliyetlerinin yanı sıra, tipik yerel ürünleri geliştirecek etkinlikler düzenlemekten keyif aldım. Umarım yeni diploma ile bölgemi daha da fazla tanıtabilmek için”.

Nigro ayrıca Foggia’daki Policlinico Riuniti’de çalışıyor. “Hastanede çalıştığım süre boyunca ofisimin hemen yanındaki okula o kadar çok öğrencinin girdiğini sık sık fark ettim. Gün geçtikçe sıralara geri dönüp isteklerimi yerine getirme fikri aklıma geldi, – diye açıkladı. – Bu yüzden sabah işe gidemeyeceğim için beş yıllık akşam kursuna gitmeye karar verdim, bu benim durumumda dört yıl sürdü, çünkü iki yıllık kursu sadece bir yılda yaptım”.