Tavuk Menüsü (Kremasız)

Felaket

Member
Tavuk Menüsü (Kremasız) Tanımı İçin Materyaller

Tavuk marinesi için;

• 600 gram kadar kuşbaşı tavuk göğüs eti
  • 1-2 diş sarımsak rendesi
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağından biraz fazla süt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 dolu tatlı kaşığı kekik
  • Tuz (Damak zevkinize göre ekleyin)
  • Tavuk piştikten daha sonra:
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi
Makarna için;

• 1 paket sevdiğiniz çeşit makarna
  • Makarnayı haşlamak için gereğince su
  • 1 çay kaşığı zerdeçal (Renk vermesi için)
  • Çok az sıvı yağ
  • Kekik
  • Karabiber
  • Tuz (Kuru fesleğen var ise kekik yerine 1 tatlı kaşığı kullanabilirsiniz ben kullanmadım)
Salata için;

• 2 adet havuç
  • Çeyrek mor lahana
  • 6-7 tane cherry domates
  • Yarım demet yeşil soğan
  • Yarım limon suyu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz ve sıvı yağ kullandım sevdiğiniz biçimde hazırlayabilirsiniz
Tavuk Menüsü (Kremasız) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Uygun bir kaba tavuk marinesi için gerekli gereçleri alalım birbirine geçene kadar karıştıralım.
  2. Üzerine kuşbaşı doğranmış tavuk etini ek edip her yerine gelecek biçimde sosla karıştırdıktan daha sonra üzerini kapatıp en az 3-4 saat dinlendirelim (1 gece dinlenince dahada lezzetli olur)
  3. Akabinde dinlenen tavuk etini hayli az sıvı yağ gezdirdiğimiz ısınmış tavaya alıp kavuralım büsbütün renk değiştirdikten daha sonra kapağını kapatalım kısık ateşte ortada denetim ederek pişmeye bırakalım.
  4. İstediğimiz kıvamda piştikten daha sonra ocaktan almadan hemilk evvel tereyağı ve kaşar peyniri rendesi serpelim karıştırıp ocağın altını kapatalım
    ☺
    .
  5. Makarna için; tencerede kaynayan suya zerdeçal ekleyip karıştıralım üzerine tercih ettiğimiz makarnayı ekleyip haşlayalım makarnayı süzgece alalım.
  6. Tencereye sıvı yağ, kekik, karabiber ekleyip, karıştıralım. Kızınca üzerine makarnayı ve tuzunu ekleyip yeterlice karıştıralım 2 dakika kısık ateşe piştikten daha sonra ocağın altını kapatalım
    ☺
    .
  7. Salata için; ben meskende bulunan gereçleri tercih ettim sizde istediğiniz üzere yapabilirsiniz salata materyallerini doğrayalım sosu için limon suyu nar ekşisi sıvı yağ ve tuzu karıştırıp üzerine ek edelim güzelce karıştıralım salatamız da hazır
    ☺
    Afiyet şifa olsun ????????????.
Tavuk Menüsü (Kremasız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı