Kuşbaşılı Patates Yemeği Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Tam kış günlerine uygun içimizi ısıtacak mis üzere etli bi yemek tanımım var size. Baharatlarla kavuşunca eksiksiz bir lezzet ortaya çıkıyor. İsterseniz bu tanımıma 1 su bardağı kadar haşlanmış nohutta ek edebilirsiniz fazlaca yakışıyor lezzet olarak… umarım tanımımı dener, sevdiklerinizle afiyetle yersiniz????????????.
Kuşbaşılı Patates Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 350 gr dana kuşbaşı
- 6 adet orta uzunluk patates
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı kimyon
- Ağız tadınıza göre tuz
- Haşladığımız etin suyundan 1 buçuk su bardağı kenara ayıralım
Not EkleTanımı Yazdır
Tam kış günlerine uygun içimizi ısıtacak mis üzere etli bi yemek tanımım var size. Baharatlarla kavuşunca eksiksiz bir lezzet ortaya çıkıyor. İsterseniz bu tanımıma 1 su bardağı kadar haşlanmış nohutta ek edebilirsiniz fazlaca yakışıyor lezzet olarak… umarım tanımımı dener, sevdiklerinizle afiyetle yersiniz????????????.
- Öncelikle kuşbaşı etimizi kaynarken kefini alarak yavaşça yumuşayana kadar haşlayalım. Suyundan süzüp kenarda bekletelim. Suyundan 1 buçuk su bardağı kadar yemeğimize eklemek için ayıralım.
- sonrasındasında tenceremize zeytinyağımızı koyup soğanlarımızı yavaşça pembeleşene kadar kavuralım.
- Etimizi ek edip kavurmaya devam edelim. Salçalarımızı katıp kokuları çıkana kadar bir 2,3 dakika pişirelim. Baharatları ve tuzu ek edip güzelce karıştıralım.
- Etlerle orantılı doğradığımız patateslerimizide ek edip tatların düzgünce birbirine karışmasını sağlayalım.
- Ayırdığımız et suyundan 1 bardak ek edip orta ateşte kapağını açmadan 15 dakika pişirelim. sonrasındasında suyunu denetim etmek açalım gerekirse biraz daha et suyu ek edip bi 10 dakika daha pişirelim.
- Piştikten daha sonra yavaşça dinlendirip servis yapalım. Ben yanına arpa şehriyeli pilav yaptım…. Sizde damak zevkinize nazaran yanına ek bir tatla servis yapabilirsiniz.
Kuşbaşılı Patates Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı