Kaburga Dolması

Felaket

Member
Kaburga Dolması Tanımı İçin Materyaller

• 1 orta uzunluk kaburga
İçi için;

• 300 gram kuşbaşı et
  • 3 su bardağı pirinç (1 saat önce sıcak suda tuz ekleyip bekletin)
  • Su
  • Tuz
  • Karabiber
Üzerine sürmek için;

• 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Hepsini karıştırıp hazırlayalım
Suyuna koymak için;

• Top yeni bahar
  • Tane karabiber
  • Tuz
Süslemek için;

• 1 demet ince kıyılmış maydanoz (Ben kullanmadım konuğum yemiyor diye)
  • 2 su bardağı haşlanıp kabuğu soyulmuş badem
Kaburga Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Öncelikle kaburganızı uygunca yıkayıp, tuzlayın ve kenarda bekletin. İç pilavı için ellerinizi yağda suyunu çekene kadar pişirin. Pişen eti biraz kavurun pirincinizide ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  2. Pirince 3 bardak sıcak su ekleyin be tuzunu ekleyin. Pilavınız canlı kalacak. Karabiberi ekleyip altını kapatın.
  3. çabucak sonrasında kaburganın içine pilavı doldurun ve ağzını yorgan ipiyle güzelce dikin. Üzerine hazırladığınız salçalı sosu sürün.
  4. Tencerenize su bardağı kadar sıvıyağ alın ve kaburgayı yağda gerili önlü mühürleyin.
  5. ondan sonrasında üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve baharatlarını ekleyin. Bir avuç yeni bahar ve top karabiber koydum.
  6. Tuzunuda ekleyin ve kısık ateşte yaklaşık 3 saat pişirin (Kaburganın büyüklüğüne bakılırsa pişmesi değişir. Daha küçük kaburga daha çabuk pişecektir. Denetim edersiniz) ortada gerili önlü çevirin.
  7. Pişen kaburgayı tepsiye alın ve tereyağıyla yağlayın ve 200 derecelik fırında kızarana kadar bekleyin. Kızaran kaburganın iplerini çıkarın ve kıyılmış maydanoz ve kavrulmuş bademle servis edin deneyenlere afiyet olsun.
Kaburga Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı