Halkbank, yeni dönemde argümanlı; Gaye 3’te 3

Beykozlu

New member
Halkbank Erkek Voleybol Ekibi’nin ABD’li pasörü Micah Ma’a, üç kulvarda da kupaya talip olduklarını belirtti.

Kulüpten yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Ma’a, Halkbank’ta işleyiş ve idaresi epey beğendini, kulüpte milletlerarası voleybol için şartların hayli güzel olduğunu vurguladı.

Türkiye’de voleybol düzeyini kıymetlendiren Ma’a, “Türkiye’de lig Fransa’ya göre epey farklı. Fransa’da bütün gruplar aşağı üst tıpkı düzeyde. halbuki, Türkiye’de ön sıralardaki ekipler ile son sıralardaki kadrolar içinde uçurum var. Polonya’da yenmesi sıkıntı olan hayli kuvvetli ekipler var. Yenebileceğin grup var, yenemeyeceğin ekip var. Şampiyonlar Ligi’nde birinci rakibimiz de epey kuvvetli. Çok heyecanlıyım. Umarım hoş şeyler yaparız.” tabirlerini kullandı.

ABD’li pasör, ekibin bu sezonki amaçlarıyla ilgili ise şunları kaydetti:

“Üç kulvarda da kupa almayı isteriz. Uygun bir düzeyde olduğumuzu düşünüyorum. Ekip üst düzeyde yarışacak biçimde kurulmuş. Türkiye’de yeterli sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. Şampiyonlar Ligi’nde ise maç maç ilerlemek gerekiyor. Kümede her maçtan alabileceğimiz en çok puanı hanemize yazdırmalıyız, konutumuzda oynadığımız maçlarda avantajı uygun kullanmalıyız. Ne kadar az baskı altında oynarsak bizim için o kadar yeterli.”

Ma’a, kuvvetli ve zayıf istikametlerine ait soruya “Çok uygunum zira her alanda çaba vermeye her daim hazırım. Maç sonuna kadar oynamaya devam ediyorum. Blokta, defansta da takviye olabiliyorum. Zayıf yanım ise tecrübe eksikliğim.” karşılığını verdi.

Micah Ma’a, Ankara ve nazaranbildiği kadarıyla Türkiye’yi epey beğendiğini, cağ kebabı ve baklavayı hayli sevdiğini belirtti.