Fırında Nefis Çanak Köftem Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 500 gram kadar kıyma
 - Galeta unu
 - 1 adet yumurta
 - 1 orta uzunluk soğan
 - 2 diş sarımsak
 - Tuz
 - Karabiber
 - Kırmızı toz biber
 - Kimyon
 - 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
 
- 1 yemek kaşığı tereyağ
 - 1 yemek kaşığı domates salçası
 - 1 su bardağı kadar su
 - Tuz
 
- 4-5 adet büyük uzunluk patates
 - 2 yemek kaşığı kadar tereyağ
 - 1 litre kadar süt
 - Tuz
 - Karabiber
 
- Kaşar peyniri
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanımızı rendenin ince tarafıyla rendeleyelim ve öteki gereçleri ekleyerek güzelce yoğuralım. Köftelerimizi çanak formu verelim ben elimle yaptım siz isterseniz bir bardak sayesinde da yapabilirsiniz.
 - Köftelerimizi hazırladıktan daha sonra önce ısıtılmış 200° fırında 10 dakika kadar pişirelim, bu ortada patates püremizi hazırlayalım.
 - Haşlamış olduğumuz patateslerimizin sularını süzdükten daha sonra üzerine tereyağını ve sütünü ekleyerek bir aparatla ya da bir blendırla güzelce pürüzsüzleştirelim. Sütü ek ederken kıvamına bakılırsa ekleyin tuz ve karabiber ekleyin.
 - hemen sonrasında sos materyallerini uygun bir tavaya alıp bir 2 dakika kadar pişirdikten daha sonra köftelerimize ek edelim ve yine fırına verelim.
 - Köftelerimiz pişmeye yakın tepsiyi fırından çıkartmadan üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirini ek ederek tekrar fırına verelim.
 - Peynirleri renk ana kadar pişirmeye devam edelim. Bu tanımın görüntülü anlatımı ınstagram hesabımda mevcuttur dilerseniz oradan da bakabilirsiniz.