2024 Model Mercedes-Benz GLE Serisi Tanıtıldı!

bencede

New member
Otomotiv dünyasının kıymetli isimlerinden Mercedes-Benz, 2024 model GLE serisini tanıttı. Mevcut modelden daha gelişmiş özelliklere sahip olan araba, hayranlarını etkilemeyi başaracak gibi görünüyor. Gelin daima birlikte, Mercedes-Benz GLE serisinin dizaynına ve teknik özelliklerine yakından bakalım.

2024 model Mercedes-Benz GLE, tasarım açısından değerli farklara sahip değil. Lakin ön ızgara yenilenmiş durumda. Yeni model, ortadan bölünmüş ve krom ayrıntılar eklenmiş bir ızgaraya sahip. Ön ve art aydınlatmalar ise mevcut Mercedes-Benz GLE ile genel olarak aynı yapıda bizleri karşıladı.

Karşınızda 2024 Mercedes-Benz GLE:


Mercedes-Benz GLE serisinin iç dizaynında kıymetli bir değişiklik var. Bu değişiklik, yeni bir direksiyon simidi. Şoförler artık, direksiyonun art kısmında yer alan dokunmatik butonlar ile bilgi-eğlence ekranını denetim edebilecekler. Ayrıyeten gösterge ekranı denetimi de bu dokunmatik butonlar aracılığıyla yapılabilecek. Ayrıyeten aracın ortasında ortalanmış olan gösterge ekranı ile bilgi-eğlence ekranı tek bir panele yerleştirildiğini görüyoruz. Mercedes, her iki ekranın da 12.3 inç olduğunu tabir ediyor.


2024 Mercedes-Benz GLE’nin temel yenilikleri kaput altına gizlenmiş durumda. Seride yer alan GLE 400e 4Matic isimli model, fişli hibrit motor seçeneği sunacak. 134 beygir gücündeki elektrik motoru ile 2.0 litrelik motorun eşleştirilmesinden oluşan hibrit sistem, toplamda 381 beygir güce ulaşılmasını sağlamış durumda. Mercedes, aracın 0-100 km/s hızlanmasını 5,8 saniyede tamamlayabildiğini deklare etti. Bu ortada; bataryanın kaç kilometre menzil sunduğu aşikâr değil.


AMG markası altında satılacak GLE 53 ve GLE 63 S isimli modeller de satışa çıkacak. Bu bağlamda; AMG GLE 53’te 429 beygir gücünde 3.0 litrelik, AMG GLE 63 S’de ise 603 beygir gücü üreten 4.0 litrelik V8 motor bulunuyor.


  • AMG markalı ve coupe versiyonun görünümü.
Mercedes-Benz’in 2024 model arabası, bu aracı toprakta ve ekipmanlarla kullanacak tüketiciler için bazı yenilikler sunuyor. Örneğin GLE 580 satın alınırken, araç yüksekliğini 3 santimetre daha yükseltebilen özel bir paket sunulacak. Aracına karavan üzere römork takan kullanıcılar ise Mercedes-Benz’in gelişmiş rota belirleme sistemiyle eşsiz bir tecrübe yaşayacak. Navigasyon, çekilen römorka en uygun rotayı otomatik olarak gösterecek. Ayrıyeten römork ile geri geri gitmeye çalışan şoförler için ekstra görüş takviyesi de 2024 Mercedes-Benz GLE serisinde bulunacak.


Mercedes-Benz tarafınca yapılan açıklamalara göre 2024 model SUV’lar bu yıl içerisinde piyasaya sürülecek. Araçların fiyatı ise çıkış tarihine yakın bir devirde açıklanacak.
 
Üst