2023 Range Rover SV Tanıtıldı: İşte Özellikleri

bencede

New member
Bundan birkaç ay evvel sizlerle paylaştığımız bir içeriğimizde, 2022 model Range Rover’ın tanıtıldığından bahsetmiştik. Araç, yenilenmiş tasarımı ve hibrit motor seçeneği ile tüketicilerin ilgisini çekmeyi başarmıştı. Şimdiyse bir kere daha sahneye çıkan Land Rover yetkilileri, Range Rover SV‘yi tanıttılar. Araç, 2023 model olarak lanse edildi…

Range Rover SV, aslında 2022 model Range Rover ile birebir tasarım lisanı ve motor seçeneklerine sahip. Lakin bu aracı ön plana çıkaran şey, 1.6 milyondan fazla (evet milyon) SV konfigürasyon seçeneğine sahip olması. Tüketiciler, bu konfigürasyonları kendilerine bakılırsa seçerek aracın iç ve dış dizaynını özelleştirebiliyorlar. Land Rover, 2023 model Range Rover SV ile tüketicilere dünyada tek olan bir SUV’a sahip olma imkanı sunmuş oluyor.

Karşınızda Range Rover SV


Range Rover SV, satın alındıktan daha sonra özel bir üretim sürecine giriyor. Bu üretim sürecinde seramik ve ahşaptan çalışmalar yapan ustalar, aracı adeta bir daha yaratıyorlar. Bu sayede aracın hem iç tıpkı vakitte dış tasarımı bir daha oluşturmuş oluyorlar. Şirket işi o kadar abartmış durumda ki isteyen tüketiciler, 2023 model Range Rover SV’de mozaik kaplamaya bile sahip olabiliyorlar. Bu araç için bir tanımlama yapacak olursak, muhtemelen en yeterlisi “sanat eseri” olacaktır.

Şirket, Range Rover SV için oluşturulan kombinasyonlarda pek ince bir personellik yürütüyor. Bu bağlamda, kimi konfigürasyonlarda boyutları sadece 6 mm x 8 mm olan modüller bile bulunuyor. Bu da Range Rover SV için sanat yapıtı dememizin ispatı niteliğinde. Yetkililer, kimi vakit yüzlerce kimi vakit de binlerce parçayı bir ortaya getirerek, bu özel SUV’un iç dizaynını oluşturuyorlar.


Her kesimi özel olan 2023 model Range Rover SV’nin koltukları da iddia edebileceğiniz üzere özel tasarım. Ayrıyeten bu SUV’un haricinde da orjinal modelden farklı olduğunu gösteren kimi ayrıntılar var. Örneğin 23 jant tasarımı, aracın birtakım bölgelerine yerleştirilen SV logosu ve ızgara bilgileri da büsbütün özel.


Land Rover, 1.6 milyondan fazla seçenek içinde karar vermenin güç olabileceğini, bu yüzden de özel temalar oluşturduğunu deklare etti. Tüketiciler, bir temayı belirledikten daha sonra diledikleri değişiklikleri yaparak işlerini kolaylaştırmış oluyorlar. Yetkililerin açıklamalarına bakılırsa Range Rover SV, 2022’nin birinci aylarında piyasaya sürülecek. Bu özel araçtan bir tane satın alan tüketicinin 10 hafta beklemesi gerekecek. Şirket, aracın baz model fiyatını ise açıklamadı…
 
Üst