2023 Chevrolet Corvette Z06, Bir Otoparkta Görüntülendi

bencede

New member
General Motors’un bünyesinde bulunan ABD merkezli araba şirketi Chevrolet, geçtiğimiz ekim ayında yeni spor arabası 2023 Corvette Z06’yı resmi olarak tanıtmış ve araba severlerin tabiri caizse yüreğini hoplatmıştı. 5,5 litrelik V8 motor tipine sahip olan bu araç, 670 beygir gücüne sahip olması, ilgi cazip tasarımı ve lüks ve performansı birlikte sunması ile tüm dünyada heyecan yaratmıştı.

Ne yazık ki arabanın tanıtımından daha sonra yeni Covette Z06’nın fotoğraflarını gerçek hayatta görmek pek mümkün değildi. Geçtiğimiz hafta YouTube üzerinden paylaşılan bir görüntüyle ise nihayet bu arabaya farklı ve ayrıntılı bir bakış mümkün oldu. Görüntüde, 2023 Corvette Z06’nın en az basın fotoğrafları kadar yeterli göründüğü ortaya çıktı.

Halka açık bir otoparkta görüntülendi


YouTube’da bulunan Horizon Speed isimli kanalda paylaşılan iki dakikalık görüntüde, yeni Corvette Z06’nın halka açık bir otoparkta park edilmiş hâlde bulunduğu görülebiliyor. Otomobil yarış ve performanslarına odaklanan bu kanal tarafınca görüntülenen yeni Z06’nın, çabucak hemen araç satışa sunulmadığı için bir örnek yahut tanıtım aracı olma ihtimalinin yüksek olduğunu da belirtmemiz gerek.

Yorumlardaki kullanıcılar tarafınca da bir prototip olabileceği iddia edilen aracın, soluk bir gri renge sahip olduğu görüntüde gözlemlenebiliyor. Bunun yanı sıra Z06’nın yollar sebebiyle pek kirli olduğunu da belirtmemiz gerek. Buna karşın imgeler, aracın rengine ve dizaynına fazlaca daha ayrıntılı bir bakış atmamızı sağlıyor. Aracın; art kanatları, dörtlü egzozu, karbon fiber tekerlekleri ve iç tasarımı da görüntüde görülebiliyor. Ek olarak arabanın Michelin kış lastiklerine sahip olduğu da görüntüde göze çarpıyor; bunun da ABD’de yaşanan sert kış sebebiyle bunun olağan olduğunu söyleyebiliriz.

Biroldukca güvenlik testinden muvaffakiyetle geçtiği aktarılan yeni Corvette 8’in fiyatının ne kadar olacağı ile ilgili ise şu an için bir bilgi bulunmuyor. Fakat birfazlaca kaynak, 2022 yılında üretime başlaması planlanan aracın ABD fiyatının, 90.000 doların altında olabileceğine inanıyor.
 
Üst