2022 Model Mazda2 Tanıtıldı: İşte Donanım Özellikleri

bencede

New member
Japonya merkezli araba şirketi Mazda, Avrupa pazarında satışa çıkaracağı 2022 model Mazda2‘yi resmen tanıttı. Geçtiğimiz aylarda “Avrupa’da Yılın Arabası” seçilen Toyota Yaris Hibrit’in bir daha markalandırılmış versiyonu olarak karşımıza çıkan araç, sahip olduğu hibrit motor özelliği ile dikkat çekiyor.

Aracın tasarımı, Toyota Yaris Hibrit ile büsbütün birebir. Sadece logonun olduğu kısımda, Mazda’ya ilişkin logoyu görüyoruz. Bu durum şaşılacak bir şey değil zira şirket, daha evvel yaptığı açıklamalarda bu durumu açıklamıştı. Yapılan iş birliği kapsamında ABD pazarında ise tam aykırısı durum yaşanmıştı. ABD’deki Toyota Yaris Hibrit, Mazda2’nin bir daha markalanmış versiyonu olarak karşımıza çıkmıştı.

Karşınızda 2022 model Mazda2


Aracın genel tasarımı ile ilgili söyleyebileceğimiz pek de bir şey bulunmuyor. Piyasadaki öteki B segment hatchbackler üzere görünen Mazda2, LED far tasarımı, nispeten iri ızgarası ve küçük yapısıyla dikkat çekiyor.


Aracın iç kısmına baktığımızda, minimalistliğin ön plana çıktığını görüyoruz. pek küçük bir gösterge ekranına sahip olan Mazda2, orta panele yerleştirilmiş küçük bir multimedya ekranına da sahip.


Mazda2’nin motor özellikleri, kentte kullanmak için bir araç arayışında olan tüketicileri şad edecek çeşitten. Çünkü bu aracın 1.5 litrelik atmosferik motoru, Mazda 2’ye 91 beygir gücü sunuyor. Bunun üzerine hibrit sistem eklendiğinde, toplamda 114 beygir gücünde bir araç ile karşılaşıyoruz. 100 km/s sürate 9.7 saniyede ulaşan Mazda2’nin hibrit sisteminin kendi kendine şarj olabildiğini, bunun da yakıt tüketimini minimalize edeceğini belirtmeden geçmeyelim.


Mazda ile Toyota içinde yapılan bir iş birliği mutabakatı, Mazda’nın birinci tam hibrit arabasını Avrupa’ya ulaştırmasını kapsıyordu. Mazda2, bu maksada ulaşılmasını sağlamış oldu. Lakin iki dev şirket içindeki muahede bundan ibaret değil. Önümüzdeki periyotlarda Mazda ile Toyota’nın ortak üretimi olan yeni kendi kendini şarj eden hibrit araçlar ve bir de fişli hibrit modeli oluşturulacak. Fişli hibrit, 2023 yılında piyasaya sürülecek.


Mazda, yenilediği modelinin fiyatına ait bir açıklama yapmadı. Lakin şirket, bu aracın 2022’nin ilkbaharında piyasaya sürüleceğini deklare etti. Aracın Türkiye’ye gelip gelmeyeceği çabucak hemen net değil…
 
Üst