2022 DS 7 Crossback Tanıtıldı: İşte Tasarımı ve Özellikleri

bencede

New member
Daha epeyce Citroen ile bağdaştırılsa da 2014’ten beri bağımsız bir lüks araba üreticisi olan DS, ” DS 7 Crossback” isimli modelini güncelledi. Yapılan çalışmalarla hem aktüel bir dizayna tıpkı vakitte yeni motor seçeneklerine kavuşan DS 7 Crossback, araba tutkunlarının beğenisini kazanacak üzere görünüyor.

DS 7 Crossback’in dış dizaynına baktığımızda, ön görünüme pek de dokunulmadığını görüyoruz. Fakat farlar LED matris hale getirildi. Ayrıyeten DS 7 Crossback’te artık 33 LED’li gündüz farları bulunuyor. Bu farlar, araca farklı bir hava katmış durumda. Aracın ızgarasına da ufak dokunuşlar yapan mühendisler, bu biçimdelikle DS 7 Crossback’i daha agresif bir görünüme kavuşturmuş durumdalar. Art kısımda ise yepyeni bir bagaj tasarımı ile karşılaşıyoruz.

Karşınızda DS 7 Crossback


DS 7 Crossback, sırf dış dizaynda değil, iç dizaynda da ufak tefek değişikliklere sahip. Orta konsolda bulunan ve standart hale getirilen 12 inç boyutundaki bilgi-eğlence ekranı, sahip olduğu yeni yazılım ile kablosuz Android Auto ve Apple CarPlay dayanağı sunuyor. Ayrıyeten bu ekranın gece görüşü için özel bir yazılımı da mevcut. Tamamen hayalet gösterge ekranına sahip olan DS 7 Crossback’in eleştirilebilecek tek ayrıntısı ise muhtemelen kumanda halindeki vites topuzu olacaktır.


DS’in yenilenen SUV modeli, tüm tüketicilere hitap eden motor seçeneklerine sahip olacak. O denli ki bu arabası dilerseniz benzinli, dilerseniz dizel, dilerseniz de hibrit motorla satın alabileceksiniz. Farklı ülkelere farklı motor seçenekleri sunacağını açıklayan DS, yenilenen SUV’da 130 beygirlik akaryakıtlı yahut dizel motoru herkese sunacak. birebir vakitte; 225 beygirlik, 300 beygirlik ve 360 beygirlik motor seçenekleri de tüketiciye sunulacak. Şirket, en kuvvetli modelin 0-100 km/sa hızlanmasının 5,6 saniye olduğunu deklare etti.


Hem makyajlanan tıpkı vakitte yeni teknolojik özelliklerle donatılan DS 7 Crossback, an itibarıyla birtakım Avrupa ülkelerinde ön siparişe açıldı. Lakin aracın resmi satışları, Eylül 2022’de başlayacak. Dizaynıyla da özellikleriyle de kendine hayran bırakan DS 7 Crossback’in Türkiye’ye gelip gelmeyeceği şimdilik bilinmiyor.
 
Üst