2024 yılının ilk çeyreğinde hafif düşüş

Beykozlu

New member
2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin rakamlar

Mültecilerin konaklamasına karşı işlenen suçlar bir miktar azaldı







Rostock'ta bir mülteci konaklama yeri. (sembol resmi)

Kaynak: BeHaberler Wüstneck/dpa


Almanya'daki yetkililer ilk çeyrekte mültecilerin barınmasına karşı 30'dan fazla siyasi saikli suç tespit etti. Sayı biraz azaldı ama geç kayıtlar nedeniyle hala artabilir. Mültecilere ve sığınmacılara karşı işlenen siyasi saikli suçlara ilişkin güncel rakamlar da mevcut.



Felix Huesmann







Berlin. İlk bulgulara göre, mültecilerin konaklamasına yönelik siyasi saikli suçların sayısı 2024 yılının ilk çeyreğinde bir miktar azaldı. Bu durum, federal hükümetin sol görüşlü Federal Meclis üyesi Clara Bünger'in kendisine yöneltilen küçük bir sorusuna verdiği yanıttan ortaya çıkıyor. Almanya Editoryal Ağı (RND).


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Buna göre, bu yılın Ocak ayından Mart ayına kadar yetkililer, mültecilerin konaklama yerinin olay yeri veya doğrudan saldırı hedefi olduğu siyasi amaçlı 31 suçu kayıt altına aldı. Geçen yılın son çeyreğinde yetkililer 43 suç saymıştı.

Federal hükümet ayrıca, ilk çeyrekte sığınmacı barınağı dışında mültecilere ve sığınmacılara karşı 31 şiddet içeren suç da dahil olmak üzere 223 siyasi saikli suç hakkında bilgi sahibi oldu. Önceki çeyrekte 58'i şiddet içeren 538 siyasi suç işlendi.


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Sol görüşlü milletvekili Bünger, RND'ye şunları söyledi: “Rakamlar her şeyi açıklığa kavuşturmak için herhangi bir neden sunmuyor, çünkü deneyimler çok sayıda geç kayıt beklendiğini gösteriyor.” Federal hükümetin değerlendirmesi 31 Mart itibarıyla; Geçmişte, genellikle üç aylık dönemin sonunda ek suçlar rapor ediliyordu. “Irkçı saldırılar hâlâ yüksek düzeyde. Almanya'daki mültecilere her gün düşmanca davranılıyor, aşağılanıyor ve fiziksel saldırıya uğruyor” dedi Bünger. Bu bir skandal. Sol görüşlü siyasetçi bu bağlamda trafik ışığı hükümetinin göç politikasını eleştirdi. “Federal hükümet bu insanlara koruma sağlamak yerine mültecilerin haklarını kısıtlamaya devam ediyor ve bu nedenle onları sözde sorun olarak etiketliyor. Böylece sokaktaki ırkçı hareketlenmelere ve mültecilere yönelik şiddet eylemlerine zemin hazırlıyor” dedi. “Mültecilerin barınmasına yönelik koruma konseptlerinin yanı sıra özellikle kırsal bölgelerde mülteci dayanışma girişimlerinin güçlendirilmesine” ihtiyaç var.
 
Üst