2023 Model Toyota Crown Ortaya Çıktı

bencede

New member
Japonya merkezli araba şirketi Toyota, 1955 yılında Crown olarak isimlendirdiği arabasını tanıtmıştı. Büyük ilgi goren bu araba, 15 jenerasyon boyunca ticari hayatını sürdürdü. Tanınan sedanın coupe, stationwagon ve pick-up üzere kasa tipleri de araba tutkunlarının beğenisine sunulmuştu. Toyota artık, Crown için bir kere daha harekete geçti. Lakin 2023 yılında tanışacağımız Toyota Crown, bu kere özgünlüğünü yitirmiş durumda. Çünkü bu arabanın patent imajları, yaklaşan sedanın Honda Civic ile neredeyse birebir olan bir ön dizayna sahip olacağını gözler önüne seriyor.

Toyota, 2023 model Crown ile ilgili rastgele bir açıklama yapmadı. Lakin Japonya’daki haber kaynakları, ülkedeki patent ofisinin veritabanı üzerinden Crown’a ulaşmayı başardılar. Elde edilen imgeler, yaklaşmakta olan sedanın nasıl görüneceğine dair net bir bakış atmamızı sağlıyor.

2023 Toyota Crown işte bu biçimde görünecek


Yukarıdaki imaj, Toyota Crown’un ön dizaynını gözler önüne seriyor. Aslında bu noktada anlatabileceğimiz hiç bir şey yok. Gördüğünüz üzere, yaklaşan sedan Honda Civic ile neredeyse tamamen aynı görünecek. En azından önden bakıldığında…


*2022 model Honda Civic.

Toyota’nın yaklaşmakta olan arabasının art kısmına baktığımızda ise genel manada özgün bir dizaynla karşılaşıyoruz. Aracın art taraftan nasıl görüneceğinin yorumunu siz kıymetli okurlarımıza bırakıyoruz.


Edinilen bilgilere göre Crown Cross ismiyle tanıtılacak araba; 4.930 milimetre uzunluk, 1.840 milimetre genişlik ve 1.540 milimetre de yükseklik kıymetine sahip olacak. 15 Temmuz’da tanıtılacağı söylenen arabanın 2.5 litrelik hibrit motorla geleceği tez ediliyor. Önümüzdeki süreçte Crown ile ilgili tüm bilgiler ortaya çıkmış olacak.

2021’de yenilenen Toyota Crown işte bu biçimde görünüyordu
 
Üst