2022 Toyota Noah ve Toyota Voxy Tanıtıldı

bencede

New member
Japon araba devi Toyota, 2001’den beri çeşitli ülkelerde piyasaya sürdüğü fakat Türkiye’de getirmediği minivan modelleri “Noah” ve “Voxy“yi yeniledi. Düzenlenen bir aktiflikte tanıtılan araçlar, 8 kişilik kapasiteleri, özel dizayn edilebilirlikleri ve hibrit motor seçenekleri ile büyük araç sevenlerin ilgisini çekecek üzere görünüyor.

Toyota’nın yenilenen modellerinin her ikisi de genel olarak ortak özelliklere sahip. Örneğin her iki model de TNGA-C platformu üzerine inşa edildi ve tıpkı motorları kullanıyorlar. Lakin şirket, Voxy’yi yıllardır Noah’ın daha lüks bir versiyonuymuş üzere gösteriyor ve yeni jenerasyon minivanlar da bu yaklaşımı sürdürüyor. Araçlara dıştan baktığımızda, 2022 model Voxy’nin 2022 model Noah’tan daha fütüristik bir dizayna sahip olduğunu görüyoruz.

Karşınızda Toyota’nın 2022 model minivanları


Toyota, yeni minivanlarında Japonya merkezli modifikasyon şirketi Modellista ile iş birliği yaptı. Bu iş birliği, araçların gövde kitlerinden kapı kollarına ve hatta iç dizayndaki tutacaklara kadar her şeyin değiştirilebilmesine imkan tanıyor. Örneğin bu aracı satın almak isteyen bir tüketici 18 inç özel tasarım jantlara ya da JBL’in üst seviye multimedya sistemlerine sahip olabiliyor. Fakat hem Noah birebir vakitte Voxy, ekstra maliyet istemeyen tüketiciler için de pek kâfi.


Toyota’nın yeni minivanları, farklı donanım paketleriyle satın alınabiliyor. Bu donanım paketleri, araçlardaki birtakım özellikleri de değiştiriyor. Örneğin baz model yeğleyen bir tüketiciye 8 inç büyüklüğünde bir multimedya ekranı sunuluyor. Dolu paket tercih edildiğinde ise 10 inç büyüklüğünde bir multimedya ekranı bizleri karşılıyor. Öte yandan; bu iki modelin iç dizaynında da kimi değişiklikler yapılabiliyor. Örneğin yürüme engelli yolcular için özel koltuklar, istenildiği takdirde araca dahil edilebiliyor.


Toyota’nın Asya ülkelerinde piyasaya sürülecek 2022 model minivanları, içten yanmalı ya dahibrit motor seçenekleriyle satın alınabilecek. İçten yanmalı motor tercihinde bulunan tüketiciler için 2.0 litrelik akaryakıtlı motor sunulurken hibrit ise evvelki jenerasyon Noah ve Voxy’den daha kuvvetli elektrik motoru ve bataryayla desteklenen 1.8 litrelik motora sahip.


Toyota, düzenlediği aktiflikte 2022 model Noah ve Voxy’nin fiyatlarını da deklare etti. Yapılan açıklamalara nazaran her iki model de 23.300 dolar ila 34.500 dolar aralığında değişen fiyatlarla satın alınabilecek. Kestirim edebileceğiniz üzere bu aracın Türkiye’ye gelme ihtimali pek de yok
 
Üst